fredag 18. oktober 2019

Prydgress i krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Dekorer med detaljer fra Jotex.

Enten du velger å plante prydgresset i krukker , i bed eller sammen med andre planter, vil det gi et grasiøst og dekorativt inntrykk. Det er litt vanskelig å få dem til å overvintre ute i krukker , som regel. Prydgress i krukker ? Husker noen de gulvhøye urnene med tørkede siv, strå og pyntegress som fantes i de fleste hjem på 7o-tallet? Dette er faktisk noe helt annet.


Da har du også muligheten til å flytte planten rundt i hagen i løpet av sommeren. Sørg for at krukken har hull og at det ligger noen centimeter med dreneringslag av lecakuler, grus, potteskår eller lignende i bunnen.

På vintergrønne sorter trenger du kun å fjerne skadde blader og gamle blomsterstilker. Det beste tidspunktet for å gjøre dette er senvinteren, før planten skal spire på nytt. Gress som blir halmfarget om høsten kan du klippe helt ned mot bakken på senvinteren. De har karakter og er vakre og interessante å se på hele vekstsesongen, og vel så det! Vi forbinder lyden av svaiende gress-strå med harmoni, ro, og begrenset bruk av farger.


Fagerrørkvein ‘Overdam’ har den klassiske stramme formen, men passer like godt i en urban minimalistisk hage som i en blandet frodig rabatt. Høyreiste, grasiøse gress som svaier i vinden eller stikkete, sølvfagede tuer – gress må med. Mulighetene er uendelige.


Gressplantene finnes i flere varianter, og man kan både velge de som går mot burgundertoner eller de som går mer mot sølvgrå eller blågrønne toner som Blåsvingel. Stelletips prydgress. Pennisetum kommer i flere fargevarianter.


Settes prydgress i potte må du passe på at potten har hull for å sikre god drenering. Gi den litt gjødsel gjennom sommersesongen slik at den beholder sin prydverdi. Et flott prydgress som er plantet i en.


Blomstrende balkongkasser, krukker og potter.

Vi har også plantet prydgress og stauder i noen Lindesberg- krukker som vi fikk til testing fra produsenten i fjor. BAMBUS OG PRYDGRESS. Bambus er en eksotisk plante som i de siste tiårene har blitt et vanlig innslag også i norske hager og anlegg. Den er vakker og vintergrønn og har med sin myke form stor prydverdi. Bambus kan plantes enkeltvis, to eller flere i sammen og den er også kjempeflott til hekk.


Jeg elsker å bruke prydgress når jeg skal planlegge en beplantning. Selv er jeg også veldig svakt for prydgress , for eksempel Phalaris. Når man snakker om prydgress medregnes både gress, starr og siv.


Det finnes mange sorter prydgress som egner seg godt i minihagen. Men for at de skal komme til sin fulle rett må de beskjæres tidlig! Noen arter er mer vare for fukt, som for eksempel Miscanthus, og bør derfor klippes ned sent på våren.


På søndag vandret jeg rundt i hagen med en krukke med prydgress. Jeg vandrer i grunnen ganske mye i hagen. Den ble plassert sammen med mange forskjellige planter. Passer også i samplanting ved dammer og rennende vann.


Jeg synes den passer til alt. Du husker kanskje Jeanette som så vellykket har innredet terrassen som hage. Med krukker , sittegrupper og denne herlige husken, som jeg umiddelbart forelsket meg i. Merker du noe til det hos deg også? Hos Jeanette er det i alle fall slik.


Nesten alle slags utplantingsplanter kan brukes i krukker , kasser og urner. I en stor krukke kan du også velge en sammenplantning av ulike stauder, prydgress og utplantingsplanter, noe som vil passe perfekt ved inngangspartiet, på terrassen eller et annet sted hvor du vil ha noe ekstra pent å hvile øynene på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg