fredag 29. april 2016

Glassveranda sveitserstil

Vinterhager i alle mål og farger produsert i Bergen. Se mer og kontakt oss her! Datidens unge arkitekter studerte gjerne i Tyskland.


Der hentet de inn inspirasjon fra rikt dekorerte trehus i landene rundt Alpene. Stilen fikk etterhvert navnet sveitserstil , selv om den ikke har noen direkte tilknytning til landet Sveits. Tilgangen på tømmer og trevirke var god her i landet.

Stilmessig er det sveitserstil med nygotiske vindu- og døromramminger med gavlpreg, kraftige utheng til taket, flott karnapp og assymetrisk bygningskropp. Blink Hus sine ferdighus i sveitserstil vil gi deg et stemningsfullt hjem der kos og sosialt samvær er i fokus. Med romslig planløsninger tilpasset deg og dine behov blir huset et samlingspunkt for både gjester og familie, samtidig som du kan trekke deg tilbake, senke skuldrene og bare nyte tilværelsen i hjemmet ditt. Et landsted i sveitserstil har veranda. Villa Sommer har glassvindu på verandaen i flotte farger, noe som er karakteristisk for stilen.


Foto: Jan Rune Berge, Blinkskudd as. Doble dører, brede gerikter og ikke minst taket vitner om et klassisk interiør - selv om fargevalget er moderne. Kakkelovnen er en god varmekilde.

Stiltre produserer alt fra standard rektangulære kledninger til brede og kraftige vekselpaneler i rokokkostil. En av våre mer populære kledningstyper er Stiltre sin smakfulle og stilriktige kledning i Sveitserstil. Vi fører også innvendige paneler i alle stilarter. Alle produkter kan leveres behandlet.


I dag forbinder mange sveitserstil med hvite hus, mens opprinnelig har husene vært malt i flere farger. Utskjæringer, dekor og andre detaljer som vindusomramminger ble holdt i en mørkere farge enn veggflaten, noe som gjorde fasadene levende og spennende. Tilbygg på gamle hus Behovet for mer plass skaper utfordringer for det gamle huset. Ofte er tilbygg beste løsning - eksiterende bygg kan i stor grad forbli urørt. Mulighetene er flere, fra de enkle løsningene med skyveglass montert på en veranda til fullisolerte påbygg til helårsbruk.


Slik kan man nærmest lage seg en innvendig bakgår en lysgård med tilgang til fullt dagslys. En enkel, uisolerte glassveranda gir mye hygge til en akseptabel pris. Hvert år mottar vi mange flotte søknader med hus i sveitserstil. I år var det dette prosjektet som trakk det lengste strået.


Huset fremstår troverdig og helthetlig i stilgenren, med gjennomførte detaljer i hele eksteriøret. Valg av kledning er tidsriktig og belistning rundt dør og vinduer nydelig gjennomført. Sveitserstil er en stilart som var fremherskende i nordeuropeisk trearkitektur fra ca.


Den desiderte vanligste vindustypen i sveitser hus er fags eller fags vindu, kalt krysspostvindu.

Det finnes mange varianter av denne typen, de kan ha andre oppdelinger, dekorasjoner, sprosser og buer. Hege Voll Midtgaard 4. Påbygg i sveitserstil. Modum Sveitserstilvinduer i mange varianter.


Ekte gjennomfarget glass og sprosser! Dette er vinduer som bevarer særpreg og stil. Sveitservilla kan være så mye mer enn bare et hviltmalt hus med en stor glassveranda.


Villa Wessel er et godt eksempel på stilarten, i den form da den først kom til Norge. De nye stasjonsbygningene på denne tiden ble oppført i sveitserstil. Bull, Conrad Balthazar Lange, Peter Andreas Blix og Paul Due var alle tilknyttet NSB som jernbanearkitekter og tegnet jernbanestasjoner med klare trekk fra sveitserstilen. Bruken av sveitserstil i stasjonsbygningene var med på å spre stilen ut over landet.


Dette var jo en stund siden, men ville bare si takk for de fine lenkene, jeg ser etter inspirasjon til oppussing og blodslit i vårt nye hus, som faktisk har et meget pent men nedslitt sveitserstil -inngangsparti. Fint å se at det går bra med deres prosjekt også :o) det gir jo håp, hehe. En vakker glassveranda i Karl Andersens ånd – en kopi av tvillingen på nordøst-siden. Utført med samme gode, håndverksmessige kvalitet som for 1år siden. Alt på denne siden er nytt bortsett fra glasskula i spiret, som er gjenbruk fra huset der de hentet den gamle glassverandaen.


Stasjonsbygningene, som var tegnet av dyktige arkitekter, ble opplevd av de mange reisende og dannet forbilder for byggestilen over hele landet. Stolpefritt glassrekkverk – gjør ditt verandarekkverk nesten usynlig. Vårt stolpefrie rekkverk er det mest ekslusive og finnes der uten å synes spesielt mye. Nytt inngangsparti i sveitserstil Tekst og foto: Ove Elnan Et av sveitserstilens mange kjennetegn er rikt dekorerte inngangsparti - også kalt bislag.


Dette består som oftest av et tak som er understøttet av to eller flere søyler. Ett nytt bislag i gammel stil. Nå mangler det bare noen lister og en hvitmalt benk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg