onsdag 27. april 2016

Beis farge drivved

LADY Pure Nature gir en naturlig, matt overflate som fremhever den vakre strukturen i treet. Når inspirasjonen hentes fra naturens egne farger og materialer, fremstår interiøret med en unik og naturlig harmoni. Fargeprøvene er å betrakte som veiledende. Vær oppmerksom på at treverkets egenfarge, påføringsteknikk, sugeevne og antall strøk vil påvirke fargen.


Beis - en levende overflate. Ettersom industrielt påført beis påføres i lik mengde på våre ulike panelprofiler, vil inntrengen i treet variere avhengig av hvor treet har vokst og hvor i tømmeret panelet er saget fra.

Bestiller du samme farge på ulike dimensjoner eller fra ulike produksjonsserier vil fargen kunne oppleves forskjellig. Mye benyttet i eldre hus, men har fått økt popularitet i nyere tid. Benyttes både på vegger og i tak. Overflatebehandlet panel med transparent farge er å betrakte som et ferdig behandlet produkt og er klart til montering. Du vil få en spennende farge , samtidig med at treets sjarmerende særpreg bevares.


Behandlingen består av vannbasert. Jeg elsker drivved farge ,så vi bestemte oss for å legge ny bordplate. Plankene er ganske tykke og de ble pusset ned litt og påført et strøk med drivved beis fra lady Eg og hadde drivved beis på stovebordet mitt, men eg mala berre rett over med litt maling!

Fine hus du har, kan jo fungere fint som bokstøtte. Likevel er beis en transparent behandling som gjør at treverket er mer eksponert for ytre påvirkning enn ved en heldekkende behandling. Det kan derfor være lurt å tenke solbeskyttelse i form av gardiner, persienner o. Tyrilin Interiørbeis er en vakker matt beis til innendørs bruk.


Det lille plassbygde skapet fikk selvsagt bestå, men det fikk en strøk med LADY Supreme Finish i en lys farge. En lys beis vil nok ikke gi en gammel, gulnet vegg samme farge som på fargeprøven. Det er derfor lurt å teste ut fargen på et lite område først, sier Tonning, som også har erfart at det lønner seg å teste ut fargen under ulike lysforhold for å være sikker på at man får ønsket farge. Fargen skumring fra Jotun trebitt er ikke så ille. Beisen innfarger og fremhever treets naturlige struktur, og gir en nydelig lød og et flott fargespill.


Dette er en beis , så da må gulvet lakkeres med mattlakk. Trendene varierer og fargen Drivved har lenge vært veldig ettertraktet, men vi ser nå en dreining i retning av grått og litt mørkere kulører, spesielt når det gjelder beis. Irene Spesial, Beitogrå, Valdresgrå og Rasletind er svært populære.


Våre egenutviklede farger , bl. Fargekode: deler fargeløs base, deler drivved , del valnøtt, del hvitkalket). Fargeløs base er interiørbeis uten noe tilsatt fargepigment. Bland alt sammen (base og ferdig beis ) i en stor bøtte. Ellers er nok beis det mest aktuelle alternativet.


Vanntynnbar oljebeis, som både leveres av Jotun (Lady) og Tyrilin fra Scanox, skal være like enkle å jobbe med som lakkbeis, sier de fleste.

Mulig vi velger lakkbeis i tak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg