tirsdag 1. september 2015

Newtonrommet

Newtonrommet

Newton-rom i Norge Et Newton-rom er et spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale med fokus på praktisk undervisning i naturfag, matematikk og. I den nye Newton-modulen møter barna Humle Brumle, og må hjelpe han å finne veien til bolet sitt. De må unngå farene på veien for å få masse deilig honning. Newtonrommet holder til i Kunnskapsparken Finnsnes.


Newtonrommet

Kunnskaps- og Næringsparken Senja er regionens største arena for samhandling, vekst og verdiskaping. Den ideelle organisasjonen First Scandinavia eig konseptet Newton-rom. Dei har vore med under planlegginga og har utforma ei løysing som inneheld laboratorium, arbeidsstasjonar og eit amfi.


For å lykkes med et realfagsløft må den viktigste jobben gjøres i klasserommene. Synd man bor så langt unna. Nå ligger det til rette for at undervisningen på Stangnes Ungdomsskole kan bli enda mer praktisk og relevant i realfagene! Link til påmelding av skoleklasser her! Dette er eksempel på tiltak som Oppegård er for liten til å få til alene, men som er ypperlig som fellesprosjekt, sier ordfører i Oppegår Thomas Sjøvold.


Newtonrommet

Lytt til teksten Stopp avspilling. Bladet Nationen hadde en fin reportasje om forskningsrommet hvor elevene lærer seg. Et vitensenter i Narvik blir en realitet.


Jakter tre millioner for å få på plass et vitensenter: – Et kjempeløft for barn og ungdom i. Bjørn Endre Helgesen og Kenny Solevåg-Hoti er ansatt som lærere. Denne dagen var det varmepumper som skulle utforskes. Newton-lærer Svend åpnet med å fortelle elevene kort om varmepumper. Men fokuset var at elevene selv skulle få eksperimentere med forskning, og det gikk de raskt i gang. Se bilder årets Julemarked ! Natur, miljø og friluftsliv.


Der fikk de være med på et opplegg som heter bygging og kjøring av LEGO Mindstorm. Men det skal også være tilgjengelig for andre skoler som ønsker å lære noe om det som skjer her, for modulene er tilpasset både til lærerne og de forskjellige klassetrinn. Et tilbud næringslivet har mulighet til å være med å påvirke. Lokalt næringsliv får komme med innspill i forhold til fag de mener blir viktig i framtida.


MIN ID-skjema blir pre-utfylt for foresatt som logger inn. Det er gjennomført et stort vedlikeholdsarbeid på kommunens gatelys, samtidig som installasjon av styring på gatelysområder er i ferd med å avsluttes. Første First Lego League i Lofoten: - Vil forske på bakterier i verdensrommet. Elever rydder opp oljesøl: - Det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd.


Til slutt var det en uhøytidelig konkurranse om å klare å programmere legobilen til å kjøre nærmest mulig en legomann uten å treffe. Guovddáš mánáidgárdi hadde bare to dager på seg å gjøre seg klar, men de ansatte brettet opp ermene og var klar til åpning 14. Det var ei høgtidleg opning av Newton-rommet i Florø sentrum fredag. Her var det invitert gode støttespelarar og sponsorar i næringslivet og. Derfor har Stiftelsen FIRST Scandinavia som eier Newtonkonseptet, valgt Larvik når de skal vise utenlandske interessenter aktiviteten i et Newton-rom.


Det er morsomt at Larvik er på det europeiske realfag-kartet, sier styreleder Jan Ludvig Werner. B fra Gautesete ungdomsskole var vinner av fjordårets konkurranse og fikk tildelt premien for dette første mandag etterhøstferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg