fredag 11. september 2015

Oslobunad svart

Oslobunaden lagerfører damebunad på størrelse, kom innom vår butikk for å prøve. Kort venteliste på skreddersøm. Den bygger på samme prinsipper som andre bunader og drakter som er.


Vi selger ferdige bunader, bunadsølv og bunadstilbehør. I tillegg driver vi med omsøm. Alle som bestiller sølv sammen med bunaden får rabatt på sølv.


Selv er jeg født i Oslo, vokst opp nordpå fra jeg var åtte, tilbragt all min tid etter videregående i Oslo eller Trondheim. Skreddersydd etter dine mål! I alle fylkene og i alle tidene var svart klær brukt til fest mye oftere enn de andre fargene. Alle bunadene broderes na i forskjellige fargekombinasjonene.


Målet var å lage ei vakker og spesiell Oslobunad som både er tradisjonell og urban med ei rein form og eit flatterande snitt. Forkle og skjorte kjem i fleire fargar og avgjer dermed fargane på drakta. Stakk og liv er svart med gylne tittekantar. Beltet er i svart fløyel og kan ha ei beltespenne i sølv med St. Halvard og møllesteinen.


Bunad for herre, dame og barn. See featured Oslobunad pages, read about Oslobunad , and find sites about Oslobunad. Tilbake til annonser.


Balsfjordbunad Oslobunad Dovrebunad Rutastakk fra Valdres. Du må svare på alle spørsmålene først. Jeg har ei venninne som øsnker seg bunad.


Jeg vet at det finnes mange flotte bunadlignende festdrakter. Hun hadde aldri hørt om dette og ble veldig interessert. Norges største presentasjon av bunader.


Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk. I folkedrakt-forskning skiller man mellom bunad og folkedrakt. Folkedrakt er den lokale klesdrakt fra tidligere tider, med alle sine variasjoner og bruksmåter. Husfliden leverer verken Oslobunad eller jubileumsdrakt.


De har systue i Akersgata 47. Jubileumsdrakta for Oslo får du hos Heimen eller Haugtussa. Tror ikke det er andre som syr denne. Vet ikke om det er mulig å få materialpakker. Identiteten til tegneren av selve drakten er ikke kjent.


Stort utvalg av Norsk bunadsølv og søljer til bunader for dame og herre. Stakken lages i svart to-skaft med rynker i midjen. Nederst er den kantet med en bord med aplikasjonsbroderier i rødt, grønt eller blått, alternativt brukes en ensfarget fløyelskant. Broderiene forestiller fjelltopper og bølger i Sognefjorden. Målet er å fylle de hvite firkantene med bokstaver som former ord og setninger, ved å løse hint som leder til svar.


På norsk, hvor vi skriver fra venstre mot høyre, blir svarene og setningene plassert i rutenettet fra venstre til høyre og fra topp til bunn. De svarte rutene brukes til å skille ord og setninger. Stort og bredt utvalg av garn, strikkemønster og ferdige strikke kolleksjoner.


Vi har et stort forhandlernettverk i inn- og utland. Med eit stort utval av ulike bunadsmodellar frå heile landet, vil dei fleste kunne finne sin bunad hos oss. Bilete og informasjon finst her på nettsiden vår, og. Draktene har samme snitt, mens bånd og broderier er tilpasset fargen på vesten.


Vesten er sydd av lekker 1 silkebrokade. Drakten er mest bekvem i bruk med stakkelengde “til knoken”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg