mandag 15. juni 2015

Vaske før maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Dersom du kun skal vaske huset, altså uten planer om å male etterpå, trenger du kun vanlig håndoppvaskmiddel, som Zalo. Vaske vegg Denne filmen gir deg en enkel veiledning til vask av vegg ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.


Du kan bare vaske veggene eller taket, la det tørke, og male rett på, sier han. Hvis overflaten allerede har vært malt, må den bare tørke i en time før du maler. Ubehandlet treverk må tørke lenger etter vaskingen.

Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser! Dropper du å vaske huset før du skal male, risikerer du at malingen flasser av etter kort tid.


Men ikke bruk høyttrykksspyleren til fasadevask! Vi skal male huset i sommer. Siden det er minst år siden sist gang huset ble malt utvendig av en tidligere eier, er det på tide å svinge penselen igjen. Den forfuktede vaskemoppen kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og gulvmopp, eller holdes i hånden, og er alt som skal til. Det er ingen unnskyldninger lenger!


Men om du kun skal vaske for å friske opp og fjerne grønske, kan du bruke husvask eller oppvasksåpe, opplyser eksperten. Samtidig legger hun til: – Om du skal beise eller male på nytt, bør du bruke kraftvask som også matter ned tidligere beis eller maling , anbefaler Scavenius. Zalo fungerer utmerket til oppvasken. Salmiakken fjerner vond lukt og løser opp fett i avløp, mens grønnsåpe er ypperlig å bruke når lutede gulv og møbler skal bli rene.


Men når du skal vaske før maling , er det viktig å bruke et middel som er egnet for akkurat det formålet. Den mest effektive måten å vaske vegger og tak. I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger.


Vasker du før maling , så er det salmiakk som skal brukes.

Bruk rene gulvkluter å vaske med. Denne blandinga tar det meste, men kan matte ned malte flater. Lakkert treverk, og treverk malt med blank maling må mattslipes. Viktig er da å vaske før sliping, ellers gnir vi skitten fast i underlaget. De fagmennene vi har vært i kontakt med sier at man skal vaske med vann etter å ha vasket med salmiakkvann.


Vi var litt slepphendte med å vaske over med vann, men det var nok fordi vi pusset opp for å selge i hui og hast. Lurer på om malingen kanskje slipper fortere hvis man ikke vasker med vann etterpå. Det tar ikke lang tid å vaske huset utvendig om du gjør det riktig, og som belønning får du et hus som ser nymalt ut og lengre levetid på beis og maling. All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling.


Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling. Jeg skal vaske en murvegg og en sponvegg før maling. Begge veggene er malt. Er det bare å bruke en mikrofiberklut og grønnsåpevann, eller bør jeg bruke et.


Påfør egnet maling i to strøk. Egnet maling får du hos alle byggevarehus og fargehandlere. Spør de i maleavdelingen! Alle murmalinger er vanntynnede og kan benyttes fra °C.


Sjekk hva slags murvegg du har før du går for å kjøpe maling , og sørg for å pusse ned og vaske før ny maling påføres. Kemetyl Saltsyre er en fargeløs, gul væske med stikkende lukt. Ved blanding, ta alltid vann.


VVM - Vindafjord Vaske og Malertjenester utfører alt av renhold- og malertjenester innen privat- og næringsmarkedet i Vats (Vindafjor Rogaland) og hele Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg