onsdag 3. juni 2015

Oljebasert maling

Finn oljebasert maling nå på Kensaq. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Og det er noe vi må ta konsekvensene av. Vi kjører allerede vannbasert i vårt sprøytemale-anlegg, så vi har vært føre vár. Jeg synes ofte vannbasert kan være en mare å male selv (med kost), spesielt om det er litt varmt i været.


Oljebasert maling

Alkydmaling fortynnes med white-spirit, som ikke er direkte sunn å innhalere når den fordunster. Flügger Classic trekker dypt inn i porøst treverk og metter det, slik at treet igjen blir motstandsdyktig. Dette produktet tilhører LIVOS sin nøytralserie tilpasset allergikere og lukt- og kjemikaliefølsomme.


Hvit, matt oljebasert grunningsmaling til innvendig bruk. Du er heller ikke så avhengig av godt og tørt vær – slik at du kan forlenge malesesongen. Latex malingen tørker hurtigere enn oljebasert maling , men det er en forskjell mellom tørking og herding. De fleste folk ikke innser at latex maling tar betydelig lengre tid å kurere enn oljebasert maling.


Oljebasert maling

De to typer maling som brukes for interiør er oljebasert maling og vannbasert ( latex ) maling. Traditional er derimot en god maling til meget bra pris. Tinova Exterior er vannbasert akrylmaling fra Nordsjö.


Oljebasert maling tåler mindre enn vannbasert maling. De vannbaserte er ofte tykkere i konsistensen og kan være vanskeligere å påføre. Men det løser seg ved å tynne ut malingen, det er lite som skal til, tipser maleren. Vi malte for år siden med oljebasert maling. Nå fikk vi malt det igjen, av profesjonelle malere.


De sa at man nesten ikke brukte oljebasert maling lenger, og at det ikke var noe problem å male med vannbasert over oljebasert. Dette er nå gjort, og det ser strålende ut. Men jeg kan legge til at jeg ikke vet akkurat hvilken maling som er brukt. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.


Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Ja, det finner du på Maxbo. Jeg malte med oljebasert maling for noen år siden.


Maling og lakk til bruk på metall. Det tok mange uker (måneder) før lukten var borte. Vi luftet, vasket og luftet enda mer. Men lurer på om det ikke må være en viss temperatur for at lukten skal bli borte. Vi prøvde å sette ut skåler med eddik i, men tror ikke det hjalp så mye.


Olje maling er kjent for å opprettholde strukturen som den er brukt, noe som gjør den ideell for noen kunstnere. I oljebasert maling er farge og fyllstoff blandet med organiske løsemidler, og tradisjonelt har det meste av dette vært flyktige organiske løsemidler (VOC). Kravet til lavt VOC-innhold har ført til at det har blitt vanlig med vannbaserte produkter.


Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte. I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling , olje og hardvoksolje. En vannbasert maling har som regel en levetid på cirka to år, mener hun.


Du må lukke spannet godt og ikke la det komme til luft. Er det en sprekk eller åpning i spannet vil vannet mest sannsynlig fordampe. Temperaturen er også viktig. Blir malingen utsatt for frost vil den bli kornete og det er bare å kaste den. Ulike typer maling har ulike egenskaper.


Oljebasert maling

En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket.


LADY gir deg den perfekte finish og er alltid først ute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg