torsdag 12. mars 2015

Male peis

Det du egentlig ønsker deg. Kjøp peis av fagfolk! Peiser, ovner og ildsted. Se bilder, les kundeomtale og book! Ja visst kan du male peisen!


Hvis du vil fremheve peisen kan du for eksempel velge en litt mørkere, matchende farge til veggen.

De fleste av våre peiser leveres i ubehandlet betong. Mange lurer på hvilken type malingtype man skal bruke når man skal male peisen. Her er svaret enkelt.


Bruk vanlig vannbasert, pustende maling i ønsket farge. Tradisjonelt sett har vi malt peisen hvit. Enkelt å male peisen selv En hvitmalt peis er fortsatt dominerende i norske hjem, men det er en smal sak å skifte farge. En malingsrulle, en malepensel og et par timer til overs, så har du et nytt ildsted.


I rom hvor arkitekturen ikke gir noen spennende detaljer, synes jeg det er fint å fargesette enkelte elementer slik at øyet får noe å dvele ved. Det går fint å male teglstein eller en annen type stein muren er forblendet med.

Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter. Påse at mursteinen er fri for fett og sot, rester fra stearinlys med mer, og at fuger og stein er faste og fine. For best resultat påføres deretter en vanntynnbar sperregrunn.


Du kan fint male hele peisen med én kost, men vår erfaring sier at den blir veldig fort slitt når du drar den i sprekkene, så vi anbefaler en bred til de store flatene, og mindre som du kan bruke i sprekkene. Så maler du på vanlig måte: Et lag med heftgrunn, og et lag eller to med maling. Sot som sitter igjen på muren vil løse seg opp når du påfører maling og du skaper unødvendig merarbeid for deg selv. Vask med et vaskemiddel som er tilpasset vedlikehold før maling, og velg gjerne et produkt fra samme produsent som du velger maling fra. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Fyringssesongen er over oss, og med vedfyringen følger ofte sotmerker. Uansett hvor effektiv ovn eller peis du har, så vil aktiv fyring som regel føre til at noe røyk kommer inn i boligen, og at det blir sotskjolder på peishetten, veggen bak eller i taket.


Noe lar seg vaske bort, men sot er ikke det letteste å fjerne. Fant ut at det var enklere å male. Det tok grusomt lang tid uten at det ble helt bra. Senere har vi bare malt.


Våre peiser er relativt store klassiske hvite.

Som sagt er det mye lettere å male. Den ene er elementpeis. Populære merkevarer til sterkt redusert priser. Jeg har brukt smøre membranen til biltema, jeg er lite imponert. Det står at den skal gi helt tette flater, jeg er nå på mitt lag, er ennå ikke helt sikker på om det er tett, det sprikker litt opp når det størkner ? Andre som har erfaring ? Jeg har et murhjørne hvor det står en vedovn som utvikler ganske mye varme når det fyres.


HVILKEN TYPE MALING SKAL JEG MALE PEISEN MED? Slik får du fyr i peis og ovn. Male peisen med kalkmaling. Hva med å male peisen med kalkmaling?


Kalkmaling gir et unikt fargeuttrykk med vakre, kalkede vegger. Huset er på 2m og ligger i Rendalen kommune i Hedmark. HVESamboerne Monica Bruun og Roger Bjørke sammen med sine to barn på og år.


Jeg har lenge ønsket å male opp brannmuren i stua mi, og da jeg fikk muligheten til å teste den nye kalkmalingen, LADY Minerals, var det liten tvil om hvor jeg skulle male ! Ikke bare fikk brannmuren ny farge, den fikk også et helt nytt uttrykk. Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp. Leste meg til på ifi.


Hva gjelder når det skal være rett bak en varmeovn? Jeg vurderer å male den hvit og er takknemlig for tilbakemelding på hvem der ute som har gjort dette selv og erfaringer og gjerne bilder av hvordan dette gjøres? Det er ikke noe problem å male muren.


Målet med å male den hvit er for at den skal gi mer lys i den mørke tømmerhytta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg