torsdag 22. mai 2014

Beis til hytte

Sjekk ut Beis Til Hytte. Sammen finner vi løsningen som passer best for deg. Vi leverer innflytningsklare hytter i hele Sør-Norge, inkl. Fri frakt, rask levering og lave priser!


Her er de brune, grå, sorte og røde fargene som dominerer.

Ta hensyn til den norske tradisjonen av fargebruk i fjellheimen. Transparente beis som fremhever trestruktur egner seg svært god i dette landskapet, både til hus og hytte. Vegger får struktur og liv. Tyrilins interiør- og eksteriørprodukter henter fjellets vakre lys og farger helt inn i hytta og fremhever hytteveggens naturlige utseende.


Beis er en hyppig valgt overflatebehandling på hytter , spesielt på fjellet. En av årsakene til at mange prioriterer beis , er kanskje at maling bygger seg opp et sjikt som etter hvert må skrapes ned. Beisen består i utgangspunktet av fire bestanddeler.


Bindemiddelet er det viktigste.

Tid til å nyte - til å være. Hyttelivet handler ofte om det enkle og det ærlige. Og selvfølgelig skal hytta ha farger som gir deg ro og som passer til hyttas sjel. Se våre forslag til gode hyttefarger, enten du har hytte ved sjøen, på fjellet eller andre steder. I dag er det større behov for å behandle laft enn det var for eldre, originale tømmerhus, som ble bygd med malmfuru, ofte blinket ut for bruk til laftehus flere år i forveien.


Beis er anbefalt behandling av laftet tømmervegg, og gir dessuten mange fine og tradisjonsrike fargevalg for tømmer. Mange hytter i Norges land blir stående med ubehandlet panel. Det er naturlig og vakkert, men rommet kan oppleves mørkt og tungt etter noen år. Da begynner panelen å gulne på grunn av at fargestoffene i treverket kommer til overflaten. Der hytta ligger i tilknytning til bebyggelse i kulturlandskapet, kan det være aktuelt å bruke stedsegen tekking (for eksempel takstein).


Pipa fortjener også oppmerksomhet. Her får du interiørtips og inspirasjon til oppussing av hytter innendørs. Hytter innvendig - Inspirasjon - ifi.


Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! Har du hytte på fjellet, i skogen eller ved sjøen?


Se hvilken fargepalett som passer til din hytte.

Vakre farger til hytta i skogen. Nærmere bestemt på den koselige, lille hytten til Berit i Lunner på Hadeland. Det er på gran og furu generasjonene før oss, og vi me har tråkket oss frem. På hytta er vi opptatt av natur, tradisjoner og ro. Derfor er det ikke så rart at furu er både på vegger og gulv i norske hytter , men det er ingen grunn til at de skal stå ubehandlet.


Selv hytter har behov for oppgradering, sier Owren. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Gratis frakt, rask levering og gode priser!


Gi nytt liv til treveggene på hytta En stor andel hytter i Norge har det typiske hyttepreget med trefargede vegger inne. Men flere og flere gir nytt liv til hytta med maling. Innvendige trevegger gulner over tid og kan gi hytta et slitt og gammelt utseende, men velger du å ta malekosten fatt, kan du få en helt ny hytte på null komma niks.


Legger på flere lag med maling og beis. Så sliper jeg ned for å få frem strukturer, helt til treverket enkelte steder. Stryker på på litt tynnet brun beis der det er slipt helt ne før jeg til slutt forsegler med et par strøk tynnet silkematt klarlakk. Det var en del prøving og feiling før det ble bra. Beis , voks, lasur og lakk er andre metoder for å lysne panelet hvis du ikke vil male det.


Lakk legger seg som en hinne på toppen av treverket. Jo flere strøk, desto hvitere blir fargen. Fordelen med voks, beis og lakk fremfor vanlig maling, er at strukturen i treverket forblir synlig, og at sprekker som kan oppstå over ti ikke blir like tydelige som på malte flater. Ny hytte i Mai i fjor, Breidablikk fra FH med villmarkspanel.


Veldig godt fornøyd med hytte ! Valgte Tjæralin (farge Jernvitrol) i hovedsak fordi man ikke trenger å grunne og den kan påføres ned til -kalde. Styrte unna Tyrilin fordi mange sa at den ikke er særlig god å overmale senere. Passer spesielt godt til fjellhytter der med tradisjon for tjærebehandling. Alkydoljebasert beis med høyt tørrstoffinnhold ( ). Beisen trenger godt inn i treverket, og danner en værbestandig film med godt feste til underlaget. Tixett beis tørker fortere enn andre tjærebeiser på markedet, så du rekker strøk på en helg.


Fra vårt produksjonslokale i Valdres industribehandler vi alle typer panel til hus, hytte og andre bygg. Ved at panelen allerede er behandlet før montering vil du kunne spare tid og penger, i tillegg til å få et bedre resultat! Ved malt panel bør siste strøk tas etter montering, for å dekke endeved og kuttflater.


Til folk som ønsker den koselige lukten og den tradisjonelle følelsen, for eksempel på hytta, anbefaler Venås i stedet tjærebeis. Vanligvis er det lite tjære i denne typen beis , og du står mye friere etterpå til å gå over til vanlig beis , og eventuelt maling om du ønsker det, sier Venås. Har du en ubehandlet eller grunnet hytte anbefaler jeg deg på det varmeste og bruke maling.


Jeg har brukt Jotun interiørbeis på vegger og panellakk i tak på min hytte. Begge to er enkel og grei og jobbe med. Et strøk beis på veggene, og to strøk panellakk i taket.


Men som noen kommenterte, ta oppstrøksprøver før dere går i gang ! Jeg tok nærmere oppstrøksprøver før jeg til slutt kom fram til en mix jeg var fornøyd med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg