torsdag 22. mai 2014

Arne korsmo

Arne korsmo

Som designer var han med på å forme det norske bidraget til Scandinavian Design og introdusere den nye disiplinen industridesign. Etter diplomeksamen fra Norges Tekniske Høyskole var K. He taught at the Norwegian National Academy of Craft and Art Industry and he was a professor at the Department of Architecture at the Norwegian Institute of Technology. Mens Korsmo flyttet inn i eksperimenthuset i nummer 1 og samarbeidspartner Christian Norberg-Schulz i nummer 1 er det den gamle tomteeieren J. Arne Korsmo vokste opp i Kristiania.


Arne korsmo

Nordlies bolig som legges ut for salg. Han tegnet flere særpregete bygninger i et funksjonalistiske formspråk, og han hadde et velutviklet øye for dekorative muligheter. Blant annet er Villa Steneresen ett av hans mest kjente bygninger. Nå er hans egen enebolig lagt ut for salg. Medhjelpere har vært int.


Bernhard Witte og Liv Arvesen. Stilfullt og raust hos Miss Sophie. Noen ganger vil man bare møtes et hyggelig sted med god mat. Tomannsboligen er Korsmos første, egentegnede hjem. Tannlege Rivedal bodde opprinnelig i første etasje mens familien Korsmo bodde i andre.


Arne korsmo

Det vi nå ser på som typisk 30-talls funkis var den gang banebrytende arkitektur som vakte stor oppsikt. Informer en venn om dette objektet. Blomqvist Nettauksjon AS.


De er nå en del av et større nabolag med flere unike boliger, som er regulert til spesialområde bevaring. Sendes innen 1-virkedager. I sin tid var Korsmo med på å introdusere den moderne arkitekturen til Oslo, med blant annet store boligområder på Frøen, Vinderen og Blindern.


Arne korsmo

Salt- og pepperbøsse Sterling sølv og plast. Antall Høyde cm. Prøv vår app gratis i dager. Fylte Korsmo -hus med emaljedesign.


Karianne Bjellås Gilje har blikk for både designeren og eksmannen hennes. Han var arkitekt og formgiver for en rekke norske villaer. Blant de mest kjente er hans egen villa i Oslo, Villa Stenersen, Villa Damman og Villa Riise. Han var også brukskunstner, ofte sammen med sin andre kone, formgiveren Grete Prytz Kittelsen.


Korsmo tegnet blant annet Villa Stenersen for den store norske finansmannen og kunstsamleren Rolf Stenersen på Vinderen i Oslo. For denne artikkelens omfang har det imidlertid vært nødvendig å tone ned diskusjonen av Korsmos rolle. På Vinderen er flere av Korsmos funkisvillaer godt bevart.


Tremannsboligen består av tre kubiske bygninger i to etasjer, som er hektet sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg