torsdag 24. mai 2018

Havets sølv

Eit av verdas største og underlegaste naturfenomen finn vi her langs norskekysten. Det har aldri vorte filma før. Knapt nokon har sett det. Filmen ble sett av over 600.


Jeg sitter jo med manus og bilde samtidig, så det er en dialog hele tiden.

Havets sølv - Besøk i årets sildeby. Elles har Gry Molvær i NRK hjulpet meg med kommentarene og kommentaroppbyggingen. I samarbeid med Kulinarisk Akademi, har vi jobbet med nye smakskombinasjoner for å løfte silda frem og friste også et yngre publikum. Salt sild hører julen til.


Variantene er utallige - servert med flatbrø lefse, poteter eller brød og smør attåt. Samt øl og dram som harmonisk følge. Her er åtte oppskrifter til julebordet.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt. Are Pilskog i Blåst Film, som laga dokumentaren, fekk også filmwebs talentpris. Unsubscribe from Eldar Ove Voldsund?


Subscribe Subscribed. Til bunad hører også sølv , og det blir i skinnende sild. Beltespennen blir med motiv av det gamle byvåpenet og tre måker, pluss ei sild hvis du vil forlenge beltet, forklarer Løvvig og viser oss skissene på et stykke papir. For selve sølvet er ikke ferdig ennå. Til beltet kan en også få støler av sild eller måker i. TV er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video.


Flere pasienter er smittet av skarlagensfeber, og Clara gjør alt hun kan for å unngå en epidemi. Dette er første gang sildestimer som naturfenomen er filmet. Norsk sild omtales ofte som havets sølv.


Fisken er verdenskjent for sin høye kvalitet og sin vakre, sølv -glinsende farge. Men historien om sild handler ikke bare om mat.

Den handler også om kystkultur, tradisjonelt fiske, håndverk og råvarekunnskap. Uti med ei hekle med små lyskroker, og det tar ikke lange tida en og annen makrell slenger også De har jeg ikke bruk for i dag, så de får måkene. Jeg kunne sikkert sluppet de ut igjen, men måkene var sikkert sultne, så jeg delte litt med de i dag. Det fiskes sild i Strømøyvågen. Fiskerne Espen Nilsen og Roald Skarsvåg håver inn havets sølv i høljregnet.


Nergård ta i mot første sildefangst ved sitt nye og store sildeanlegg i Senjahopen. Lagar gull av havets sølv Mange av oss kunne gjerne tenkt oss eit høgare energinivå. Det var en betydlig satsing som virkelig satte.


Med kosttilskotet Romega kan dette vere eit godt steg på vegen. Romega har også dokumentert effekt på hjerne, hjarte og auge. Nærmere båter fisket etter havets sølv på Buagrunnen i helga.


Langs hele norskekysten har silda vært helt avgjørende både for bosetting og levekår, som i Bekkjarvik i Austevoll, der fangsten på havets sølv har bestemt alt. Sildefisket er i gang. Her har silda skapt velstand i rike sildeperioder, men fortvilelse og armod i perioder med lite sild. Livet i Bekkjarvik er basert på sildefisket. De to mennene er på jakt etter havets sølv : sjøørret.


De er fullkomne fiskeidioter. Blir ikke det minste fornærmet om du kaller dem det. Ser det heller som en heders­betegnelse. Sotrabåten Liafjell fylte opp 2tonn på ei kveldsstund utanfor Toftøy.


Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg