torsdag 24. mai 2018

Fugl lisa aisato

Lave priser og rask levering! Informasjon om hvordan dette fungerer finner du under kundeservice. Dersom du lurer på noe mer, savner et motiv eller noe annet, så løser vi det aller meste. Et av kompetansemålene i Kunnskapsløftet er at elevene skal presentere egne tolkninger av person, handling og tema i et variert utvalg av barne- og ungdomslitteratur.


Fugl lisa aisato

Ved Smeaheia skole har elevene brukt boka til diskusjon, samtale og refleksjonsoppgave. Men for å fly som en fugl trenger man vinger, fjær og helst et nebb også. Med andre ord har jenta et ganske stort, og kanskje umulig, prosjekt foran seg.


Hun er kunstner, forfatter og illustratør, og har bl. Har gitt ut et førtitalls bøker og illustrerer ukentlig for Dagbladet. Hun bor og arbeider i Skjærhalden, Hvaler kommune. Der har hun en permanent salgsutstilling med digitaltrykk og nummererte gicléetrykk. I tillegg er det salg av de fleste av bøkene hennes.


Fugl lisa aisato

Hvis du ønsker å kjøpe trykk kan du bestille i nettbutikken. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Nei, sier fuglene, du er altfor stor og tung til at vi kan bære deg.


Hadde du bare lignet en fugl og hatt vinger selv så. Hun debuterte som forfatter. Aisato resides in Skjærhalden, Hvaler. Sie verfasst ihre Bücher unter dem Pseudonym ihrer beiden Vornamen. Hadde hun bare lignet en fugl og hatt vinger.


Jenta har et mer eller mindre umulig prosjekt foran seg, men om man ønsker seg noe nok, så… Det er så uendelig mye som ligger mellom linjene i denne boka. SE PÅ de illustrasjonene, da. Både av de vakre tegningene og den såre og vemodige stemningen i boka. Blant annet skaper hun universet om trollet Tambar sammen med Tor Åge Bringsværd. Boken fungerer som en katalysator for å gjenerindre egne minner, og åpner for gjenkjennelse og samhørighet.


I ord og bilder er dette en elegant illustrert bok som rett og slett speiler noen typiske milepæler på livets forunderlige vei, slik det arter seg for mange. Det er uvant for meg å lese barnebøker og forsøke å gjøre en form for evaluering av kvaliteten. Jeg ser vi omtaler Fugl som en bildebok og det er fint - det er bildene som først og fremst fanger meg. Og hjemme sitter bestefaren og venter på at hun skal fly hjem igjen med de andre fuglene når årstiden for det nærmer seg. En trist, nydelig og vakker barnebok.


Fugl lisa aisato

Pris kr 2(spar kr 34). Jeg bruker vanligvis å skrive om billedbøker i et samleinnlegg, men denne er så vakker. Det har blitt til en omfavnelse av en bok for dem som liker varme klemmer. Kan jeg være med dere? Hovedpersonen har et eneste, inderlig ønske, og det er å få bli en fugl og få fly avgårde med de andre trekkfuglene når høsten kommer.


Nå er det bare det at det er temmelig vanskelig å bli en annen art enn det du er født som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg