mandag 23. november 2015

Fine farger til stue

Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. Finn nye møbler som passer deg og ditt hjem på IKEA. Se inspirerende bilder av stuer og finn de rette produktene. Farge og inspirasjon.


Nedlasting til Archicad og Revit.

Velg for eksempel rolige farger til soverom. Fine valg er lavendel, dus blå eller mørkeblått. Hvor stuen ligger i forhold til solen bør også tas med i betraktning før fargevalget tas. Nordvendte rom kan gis sol og varme med lyse farger fra den varme delen av fargesirkelen. Gulgrønne, gule og rødgule farger har et streif av sol i seg, og kan bli flotte i disse rommene.


En mørk sofistikert blåtone gjør stuen vår lun gjennom vinteren, men etterhvert lengter vi etter den lyse klarere fargen som minner oss om sommerhimmelen. Har du ikke en hel vegg til disposisjon, kan et par skap også spre litt farge ! Til stuen velger du fritt etter egen stil og eget behov. Pleddet er i 1 ull og finnes i flere fine farger , alltid oppdatert etter sesongens trender.

Flere tips om farger fra Jotun i Grottenveien 1. Lisbeth Larsen har bidratt med gode tips om farger i Grottenveien – Rom for rom. Denne gangen er det hvordan male stue som står for tur! Lisbeth tipser også om bruk av fine kontrastfarger i programmet. Den beste rullen til slette vegger er Jordan Ultimate. Den er både enklest og raskest å male me og gir en fin finish.


Til listverk anbefaler jeg en skrå pensel. Til å spare ut, altså male en ramme rundt veggen før du ruller over, bør du velge en presisjonspensel - enten en trekantet eller en skrå. Ikke tenk hvert rom hver for seg. Det gjelder også deg som skal først bare skal pusse opp kjøkkenet…for så å ta stuen til neste år.


Ved å tenke gjennom farge og materialbrukens konsekvenser i hvert rom, samt i helheten, oppnår du en god flyt gjennom boligen. Dette vil oppleves som en god atmosfære. Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge.


For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi. Det ikke slik at kun en lys farge kan få et rom til å virke større. En mørk farge kan skape dybde, og det kan også gjøre underverker med romfølelsen!

Lyse rom kan oppfattes som svale, friske og rene, mens mørkere fargetoner ofte oppfattes som mer eksklusive og elegante, forteller fargeeksperten i Jotun, Klæboe Mørkve. Ta en titt på artiklene våre og finn inspirasjon til solskjerming, gardiner, pynteputer,. Finn inspirasjon til hjemmet - stue , kjøkken, gang, soverom, bad og barnerommet, gardiner og solskjerming. Sv: Fin lys, litt varm farge til stue Vi har skandinavisk lys på soverommet, jeg liker den veldig godt.


Den ser nesten helt hvit ut i skarpt lys, ellers er den ganske tydelig lys beige, i alle fall sett mot listverk i bomull. Lurer på om jeg kan anbefalt noen fine farger til denne stuen (tenker kanskje i grønn eller blå) men er åpen for forslag. Vi skal legge nytt gulv i en lysere trefarge.


På forhånd tusen takk. Og ettersom moten, før minimalismen slo til , var sterke mettede farger , så måtte det balanseres. Det kan være like uheldig med for mye sterke farger , som fravær av farger , forklarer hun. Et vanskelig rom å velge farger til. Stua er nok det mest allsidige rommet i en bolig, og fargevalget blir derfor også muligens det vanskeligste.


Hvis du elsker Lys syrin er det selvfølgelig ikke noe i veien for å ta denne i stuen også. Skal male en stor stue og ønsker oss en gråtone på veggene, men det er så mye å velge i. Har dere noen fargenavn som dere kan anbefale, evt. Thurmann-Moe forteller at når det kommer til det å velge farger til et hjem, har hun noen hovedregler.


Man bør ha en til to hovedfarger og tre til fem aksentfarger. Aksentfargene skaper harmoni med hovedfargene. Men hvilke farger du skal velge, det er opp til deg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg