mandag 12. oktober 2015

Blomster i krukker hele sommeren

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Dog er det nødvendigt, at du passer på dine lavendler om vinteren, da de, hvis de er plantet i krukker , nemt kan få frostskader. Derfor kan du ikke lade dine krukker stå ude hele året rundt, lavendler i krukker skal helst overvintre frostfrit.


En gammel kjenning er blomkarse.

Den er en lettdyrket ettårig plante som blomstrer med flotte blomster i guloransje nyanser gjennom hele sommeren. Planten er ikke bare dekorativ, men også en nyttig vekst som smaker godt. Både blomstene og bladene har en pepperliknende smak.


Ekteparet har trappet ned grønnsaks- og blomsterproduksjon for salg, men det er likevel varme på i ett av veksthusene hele vinteren. Her ligger temperaturen jevnt mellom fire og fem grader. Dagslyset fyller rommet. Det gir ideelle forhold for å overvintre blomster i krukker. Når det ikke er varmere, vokser plantene minimalt.


Du kan have blomster i krukker udenfor hele året rundt, men der er stor.

Krukker er nemlig en nem måde at holde blomster på i sommerhalvåret,. Pelargonier kan ud over at stå flot hele sommeren desuden sagtens. I stedet for at plante dem i havens krukker , kan du plante dem ud i havens bede.


Et sett med tre krukker i ulike størrelser som vi har fått fra Krifon. Skal du få sommerblomster som pelargonia, petunia eller stemor til å vokse og trives gjennom hele sommeren , må du plante dem over i en større krukke. Er du derimot hjemme hele sommeren er Dronning Ingrid en populær blomst i år.


Hvilke blomster skal du velge om du vil ha en flott balkong i sommer ? Skal du ha gatens fineste balkong, trenger du blomster som tåler sol, litt frost men også noen dager uten vann. Nesten alle planter og blomster kan plantes i krukker og kasser. Sommerblomster er ettårige planter som du planter i krukker , ampler og balkongkasser utendørs, på balkongen eller terrassen. De vanligste og mest populære er blant annet pelargonia, margeritt og tagetes.


De gleder oss med sin blomsterprakt gjennom hele sommeren , og skaper frodige oaser på både en liten og en stor plass. Hengebegonia blomst , store, herlige og spiselige. Begonia har fått en renessanse og det er kommet mange nye varianter. I fjor fikk mine foreldre en ampel som hang hele sommeren og blomstret kontinuerlig. For meg var det en øyeåpner og den skal inn i hagen her i sommer ! Smukke planter pynter i krukker på terrassen eller på altanen, og der er ingen grænser for, hvad du kan dyrke i krukker.


Det er en mengde variasjoner i farger.

Stauder som blomstrer hele sommeren. Fuksia er en populær terrasseplante. Den blomstrer hele sommeren.


Planten liker best å være i solen, men mange sorter kan helt fint være i halvskygge et par timer om dagen. Læs hvilke blomster og planter, der egner sig godt tll krukker. Blomster som varer hele sommeren.


Nem busk og vedagtig krukkeplante, der blomstrer rigt sommeren igennem. Derfor vil ikke alle sorter egne seg like godt over hele landet. Da kan man ha noe som ser fint ut hele året og blomstre hele sommeren.


Gjødsle jevnlig gjennom hele sommeren. Alle blomster og planter trenger næring for å vokse seg store og sterke. Gir du gjødsel vil plantene bli mer motstandsdyktige mot sykdom og skadedyr. Klart du kan ha jordbær i krukker ! I de senere årene har man dyrket frem nye jordbærtyper som bærer gjennom hele sesongen, og jordbær med ekstra dekorative rosa blomster.


Både månedsjordbær og vanlige jordbær er gode humleblomster :). Et godt alternativ eller tillegg til de typiske vintergrønne plantene, er Krypbuskfuru. Den egner seg godt sammen med både roser og stauder, og skaper en rolig bakgrunn for vakre blomster.


Krypbuskfuruen vil legge seg som et teppe når den vokser utover, fordi den har tett vekst. Og bonusen er at denne planten ikke krever mye stell. Kattemynte blomstrer i praksis hele sommeren og høsten, og derfor et smart valg i en krukke.


Liker du lilla har du også glede av lavendel i lang tid. Planter der klarer sig fint i krukker i et eller flere år,eventuel i samspil med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg