fredag 14. august 2015

Sommerplanter til krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Sommerplanter til krukker

Dekorer med detaljer fra Jotex. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Det finnes veldig mange ulike typer knapp, de er alle gode humleblomster.


Markblomsten blåknapp er vel ekstra viktig, men den er ikke så relevant for krukker da jeg tror den har for kort og sparsommerlig blomstring. Jeg har i år noen planter av Scabiosa columbaria (bilde) i krukke og så langt er jeg godt fornøyd. Enten du har en hage eller balkong, krukker gjør underverker for uterommet :) Selv har jeg rett mange stående rundt om, og i dag deler jeg mine beste triks for å lykkes med krukkene. Veldig upedagogisk bilde over her….


For store krukker er bra, små er dumt! De vanligste og mest populære er blant annet pelargonia, margeritt og tagetes. De gleder oss med sin blomsterprakt gjennom hele sommeren, og skaper frodige oaser på både en liten og en stor plass. Jo større krukke du har jo lenger tid kan gå mellom hver vanning.


Start med å rengjøre innsiden av krukken din. Gjør den helt ren, for dette liker blomstene dine. Selv om det er nå trendy med skitne krukker , må fortsatt innsiden være plettfri. Er det en liten potte med hull i bunnen, legg sand helt nederst.


Det er utrolig viktig å gjødsle. Bevisst bruk av form på krukker og planter med spesielle blader eller blomster kan skape spennende stemninger og bli alt fra morsomt til dramatisk. Vanne, gjødsle og knipe. Da fordamper ikke vannet så raskt. Vanligvis anbefales det å gå opp en klimasone når du planter i krukker , men i en så stor krukke som vi har brukt blir det i praksis som å plante ut i hagen.


Vi har i tillegg plassert krukken på det luneste stedet i hagen, så det er all grunn til å tro at den flotte japanske blodlønnen vil glede oss i mange år fremover. Sommerblomster er kraftigvoksende og har derfor en enorm vekst på kort tid. Sådan passer du sommerblomster i krukker.


Du fylder blot krukken op med drænmateriale i bunden, eksempelvis lecakugle, samt almindelig pottejord og sætter blomsterne ned i krukken. Har du et blomsterbed eller noen blomsterkrukker som står på skyggesiden av huset har du kanskje erfart at ikke alle blomstene trives like godt. Vi gir deg tips til. Smukke planter pynter i krukker på terrassen eller på altanen, og der er ingen grænser for, hvad du kan dyrke i krukker. Men nogle planter er lettere end andre at få til at lykkes.


Fargerike og matchende 6-pakninger med blanding av ulike sommerplanter - perfekt til kasser og krukker. Plant sommerblomstene i store krukker. Når våren står for døren, finner vi fram krukker og potter, kjøper blomster og pynter opp til den deilige tiden vi har i vente.


Det kan være lett å glemme å pynte hagen og uterommet på vintersti og kanskje er det ikke så viktig for oss, siden vi ikke tilbringer like mye tid i hagen når kulden setter inn. Krukker KRUKKE MED PRYDGRESS. Istedenfor krukker med sommerplanter som ikke alltid viser seg fra sin beste side når natte temperaturen synker og været har en tendens til å bli litt fuktig, kan du. De bør gjerne være lettstelte og blomstre fra vår til høst.


En staude visner ned i sin helhet hver høst, kun roten overvintrer. Den klassiske fellen er å gå på et skikkelig våryrt impulsinnkjøp. Ekteparet har trappet ned grønnsaks- og blomsterproduksjon for salg, men det er likevel varme på i ett av veksthusene hele vinteren.


Sommerplanter til krukker

Her ligger temperaturen jevnt mellom fire og fem grader. Dagslyset fyller rommet. Det gir ideelle forhold for å overvintre blomster i krukker. Når det ikke er varmere, vokser plantene minimalt.


Velg heller derfor få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte. Med hageplanter lager du en levende hage med din personlige stil og du kan velge mellom planter og blomster som stauder, lettstelt hekk, vintergrønn hekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg