tirsdag 12. mai 2015

Maling av lakkert furutrapp

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Mange som pusser opp hjemme fokuserer gjerne på nytt gulv, kjøkken, eller maling av vegger og tak. Tidligere ble trappen kun sett på som en fremkomstmåte mellom ulike etasjer, i dag blir den ansett mer som et møbel med mange muligheter. Det er håndverket som koster. Bøk er hardtre, og det er et knallhardt materiale, enda hardere enn eik.


Har ikke begynt på trappen ennå, men har malt flere hundre mlakkert panel, pluss dører og vinduskarmer.

Nå etter år viser det seg at mattsliping med 1papir ikke er godt nok utført på alle utsatte flater. Dette selv om det er grunnet med heftgrunn. Et støt mot overflaten, og malingen spretter av. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkerte trappevanger og rekkverk. Våre malte trapper er som oftest kledd med et tynt lag MDF eller det benyttes kvistfri bjørk eller bøk.


Dette fordi ved maling av furu vil kvister etter en tid synes, og fordi på en malt trapp av mykt tre (furu) vil hakk og merker fort vises. Hvordan male tidligere beiset eller lakkert trepanel inne. Bruk vanntynnbar maling.


På den måten går det går kortere tid mellom strøkene, og du kan ta den i bruk tidligere.

Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din. Tips: Begynn med en grundig rengjøring før overflaten slipes lett. En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk.


Maler du ett trinn av gangen, går du på annet hvert trinn i oppsussingsperioden. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Ja, det finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Din leverandør av lakk og maling. Stort utvalg og rask levering. Lakk er det enkleste å få pent. Dessverre er det ingen vei tilbake etter at du har malt, så tenk deg nøye om.


Mange gruer seg for å pusse opp trappen, fordi mange tror det er en sabla jobb. Men bruker du rett utstyr, produkt og maling går det så bra altså! Har malt trappen for flere år siden og aldri angret et sekund. Jeg snakker av erfaring. Ja, maling slites, men når den første jobben er gjort går det faktisk veldig greit å male over et strøk.


Er trappen hakkete, skadet eller lakkert bør den slipes før du setter i gang med beisingen. I denne videoen fra Jordan kan du se hvordan du kan gå fram for å male en tidligere lakkert trapp.

Det finnes ikke rent få av disse lakkerte furutrappene rundt om i landet. Tryll heller med maling ! I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset opp i fjor.


Noen har kanskje sett den før på butikken sin blogg. Samme framgangsmåte ved maling av kjøkkeninnredning og dører. De viser både hva du trenger til jobben, forarbeidet du må gjøre og hvordan du maler trappen trinn-for-trinn.


Så er møbelet klart til maling. Det aller lureste er å bruke gulvmaling. Den tåler mere støt, den tåler varme og flekker i form av kaffe,rødvin.


Scanox trestjerners gulvmaling er kjempegod å jobbe me tørker fort, men ikke for fort. Ikke akkurat fresh furutrapp , den så faktisk enda verre ut før sliping. Men det som er problemet med å male en trapp lysere er at den fort får stygge merker og hakk i trinnene. Film som viser hvordan male et lakkert tak og noen lakkerte skapdører.


Enten du har gammelt, gulnet, lakkert eller beiset overflater og du ønsker dette lysere og friskere er det mange enkle og effektive muligheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg