fredag 8. mai 2015

Male vinduskarmer utvendig

Reserver ditt Hotell i Male online. Fremgangsmåten for å male utendørs vinduskarmer og dører er nesten den samme som for innendørs vinduskarmer og dører. Den eneste forskjellen er at når du maler utendørs vinduskarmer og dører, så bør du overlappe glasset med noen få millimeter.


Det vil forhindre at det kommer inn fuktighet. Bruk av kitt kan forårsake sprekker. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Har du planer om å male vinduskarmene dine?


Malermester Jens Petter viser deg her hvordan du maler de utvendige vinduskarmene riktig. Les også: Slik maler du huset utvendig. Vask godt og fjern all løs maling, puss eller børst godt slik at den nye malingen sitter godt på den gamle. Det eneste som er skrevet om utvendig , er at jeg kom med en kommentar om en maling som IKKE skulle brukes inv, på vindu, foring og listverk. Ellers har jeg og den gammle garde ingen motforestillinger, mot vannbassert maling utvendig.


Men, jeg har ikke diskutert utv. Maling til vinduskarmer. Bruk god tid på å maskere med tape før du begynner å male – da blir resultatet best.


Det er også lurt å bruke en malingstype spesielt beregnet på høvlede overflater på nettopp dører og vinduer. Hva blir rett måte å måle ut størrelsen på det gamle vinduet og døra? Om jeg måler på utsiden av vindusforingen, vil jeg da få utvendig mål på karmen som da burde være det mest nøyaktige målet? Selve glassflaten på vinduet er (BxH) 80x10 imens utvendig mål av foringen er (BxH) 95x112.


Vask derfor vinduskarmer og sprosser godt med Original Husvask. Skyll med vann umiddelbart. Skrap løse malingsrester og gammelt kitt. Mattslip gjenværende maling, og slip bort treverk som har blitt grått.


Treoverflater og ren kittfals impregnerer du med Tinova Wood Base Oil. Hvis du skal male nye vinduer, impregnerer du hele treoverflaten. Behov for å dekke til det som ikke skal males ? Dekk til det som ikke skal males med en dekkeplast eller malefilt før du begynner å male. Maskér på vinduer, vinduskarmer , takrenner og utvendig belysning som er festet til fasaden.


Male vinduskarmer utvendig

Om du skal rulle fasaden, dekk til planter og bed og annet som står i nærheten. Disse bør derfor males med en mørk grå farge, eller eventuelt forblendes med stein. Hvit grunnmur gjør at hytta ikke kommer i kontakt med terrenget, men gir inntrykk av at hytta ”svever”. Sammenheng med hytta og terreng får man ved å male grunnmuren i en mørkere farge som knytter kontakt med landskapet.


Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer , er å klargjøre overflaten som skal males. Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir.


Male vinduskarmer utvendig

I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler vinduet ditt utvendig mest mulig effektivt. Gjør du jobben riktig kan du få et vakkert. Så et smart triks når det kommer til å male vinduskarmer.


Bruk ei tynn plate plast(f.eks et lokk fra en isboks), skjær til en trekant, og bruk det til å holde mellom når du maler karmen. Du flytter bare denne med deg når du maler, så slipper du også styret med å fjerne maskeringstape i etterkant. Derfor er planlegging en helt sentral del av prosessen. Har hørt et kjerringråd en gang om å smøre noe på glasset og gummi før men maler slik at malingen hefter dårlig her, og blir enkel å fjerne, men husker ikke hva det var man skulle bruke.


Male vinduskarmer utvendig

Tetningslisten skal ikke males. Male vinduer i kuldegrader høres ikke særlig lurt ut. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme. Det kan lønne seg å skaffe en vinduspensel til detaljarbeidet, fordi denne er spisset slik at det er enklere å male presist.


Det er kun de senere tiårene at hvitt har blitt standard. Ellers har det vært brukt farge på vinduskarmer oppigjennom historien på litt ulike måter, sier han. Vi har gamle karmer med gammel maling, og har brukt mye tid på pusse karmene ne har vasket med salmiakk, og lagt heftgrunn på de stedene treverket ble synlig etter pussingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg