tirsdag 13. mars 2018

Mekanisk ur

En mekanisk klokke er langt mer avansert enn en quartzklokke, og høyt verdsatt av entusiaster over hele verden. Alle virkelig eksklusive og dyre ur er mekaniske, men Tissot har likevel klart å lage mekaniske klokker av høy kvalitet til en pris de fleste kan leve med. Alle Tissots urverk kommer fra egen fabrikk - ETA. I realiteten vil imidlertid en godt justert mekanisk kvalitetsklokke kunne passere kravene med glans, og vel så det.


Men avvik så lavt som 5-sekunder per år, er foreløpig forbeholdt de ypperste batteridrevne klokkene.

Batteridrevne klokker, som Casio G-Shock og Suunto, er vanlig blant militært personell. Den billigste annonsen ligger ute til Kr. Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av markedsplasser på.


Et mekanisk ur har bruk for energi for å fungere. Denne energien brukes av urets balansehjul, som får uret å tikke, typisk i timer hvis uret er fult opptrukket. Flere modeller har minimum tre dagers gangreserve, noe som betyr at uret kan gå i tre dager før det trekkes opp igjen.


Dette har da vært Omega- ur fra 60-tallet og han har gjort en utmerket jobb, men det kan ta lang ti 8-uker. Et klassisk kvarts ur bliver kedeligt ved siden af det unikke og avancerede mekaniske ur.

Derfor har vi mekaniske automatiske ure i en prisklasse helt ned til 2DKK. Et prisniveau, hvor alle kan få drømmen om et mekanisk automatisk ur opfyldt. Ur var i oldtiden en mektig by som lå i det sørlige Mesopotamia ved Eufrats høyre bred nær det stedet hvor den løper sammen med Tigris. Dette var den gang ikke ikke langt fra kysten, og et sentralt gjennomgangssted for karavaneveiene.


Det aller første armbåndsuret var mekanisk , og flere og flere ur som produseres i dag er mekaniske. PUNKTLIGHET PÅ MEKANISKE UR. Mekaniske ur trenger ofte en innkjøringsperiode.


Med et mekanisk ur må du regne med en viss tyngde på venstrearmen, og det er ikke sikkert du klarer å trekke skjorteermet over klumpen på armen. Det siste varierer likevel med type. Et dykkerur som skal være vanntett ned til 5meter må nødvendigvis veie litt, mens en dressklokke vil ha flatere kasse og være langt mer diskret. I mer moderne tid har begrepet også fått betydning som ur eller urverk, opprinnelig et mekanisk drevet måleinstrument som viser tiden. Moderne ur blir imidlertid enten drevet av strøm, batterier, solceller eller andre mekanisk -biologiske løsninger.


De mest nøyaktige klokkene idag er atomurene. Hva er et mekanisk ur ? Bevegelsen i et mekanisk ur har en hovedfjær som må trekkes opp. Når hovedfjæren trekkes opp, gir den kraft til en serie tannhjul som driver et balansehjul som svinger frem og tilbake med konstant hastighet, noe som forårsaker den tikkende lyden fra et mekanisk ur.


Watch winder for mekanisk ur.

Mørkt tre med blank finish. Det kan være månefaser, alarm, en annen tidssone, kraftreserveindikator og mye mer. Etter noen måneder vil urets nøyaktighet stabilisere seg. Det har vært laget ur med opptil syv komplikasjoner, men slike koster millioner. Valget av et mekanisk ur (med automatisk- eller manuelt opptrekk) bør dermed være åpenbart.


Det kan være lett å romantisere produksjonen av mekaniske ur , og realiteten er stort sett noe annet enn et lite verksted med 2-urmakere i en sveitsisk alpelandsby. Et ur eller kronometer er et instrument som bruges til at vise tiden. Uret har en forholdsvis bred definition, hvor alle genstande, der viser tiden, indgår. Kronometeret er et meget præcist og nøjagtigt ur , som før i tiden ofte blev brugt til navigation.


Uret har haft en uundværlig rolle i historiens udvikling, eftersom alt måles i tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg