fredag 23. mars 2018

Jordbær krukke

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment. Dekorer med detaljer fra Jotex.


Du trenger ikke å ha en stor åker tilgjengelig for å kunne dyrke jordbær.

En krukke på terrassen kan også brukes til å dyrke verdens beste dessert! I vår hage er det definitivt verken plass eller terreng til jordbæråker. Vanding er den helt afgørende forudsætning for at få succes med jordbær i krukker. Fra blomstring til bærrene er modne, må planterne ikke tørste.


Vandmangel går alvorligt ud over bærrenes udvikling. Du må altså ud med vandkanden dagligt. Det gælder også i regnvejr, for det er ikke mange regndråber, der finder vej ned i en krukke. Jordbær Strakk ikke helt til der gitt.


Det var (og er) meningen å ha både månedsjordbær og vanlige jordbær her på balkongen.

Bedre lykke neste sesong, det ble litt for mye som skulle orges denne. Men, jeg har hatt månedsjordbær i krukke i gamlehagen, og det fungerte meget godt, noen skikkelig tøffinger av noen planter det der! Deksel dreneringshull i bunnen av jordbær krukke med et stykke stoff, mesh skjerm eller et papirkaffefilter for å forhindre plantejord fra vasking gjennom hullet. Hell en pose med frisk kommersielle potting mix i en bøtte. Bruk nok kommersiell potting mix å fylle jordbær krukke.


Men ønsker du at plante større planter, bør du gå op i en større størrelse. Derved får rodnettet de bedste muligheder for at udvikle sig. Bland kompost inn jorden og plant i opphøyde renner.


Bruk gjerne remonterende sorter, så du kan ha jordbær langt ut over høsten, sier gartner Nils Helge Dahlberg. Om det blir bær, gjenstår å se. Vi har en jordbærkrukke.


Den har vi hatt i mange år, og den har vært i bruk hver sommer - men ikke til jordbær. Som regel har den hatt en margeritt på toppen og lobelia på balkongene. Ikke trenger du mye plass heller for å få noen gode munnfuller i løpet av sommerferien. En god avling kan gi 1-kg bær per kvadratmeter. Jeg har hatt remonterende jordbær i krukker utendørs en vinter, og en vinter drivhus.


Begge deler gikk helt flott. Jeg var litt overraska over at det gikk bra ute, for den vinteren var det uvanlig kaldt her. Jeg hadde lagt litt granbar over dem, og så satte jeg pottene inntil en vegg.

Det er viktig at plantene blir gjødslet enten hver gang du vanner, eller med langtidsvirkende gjødsel. Siden det er et begrenset jordvolum i en krukke , bør du også satse på god jord som holder på fuktigheten. Noen ganger er de også brukt som dekorative beholdere til å vokse sukkulenter og sedums.


En jordbær krukke ser ut som en stor terra cotta urne med flere poser av av sidene. Plasser jord inn i midten av potten og inn i hver pose. Posene øke arealet og gir deg mulighet til å plante mer jordbær enn en enkel pott. Du kan plante jordbær i krukker på terrassen, de må da vannes jevnlig, og husk også gjødslingen for å få størst mulig avling. Container-dyrket jordbær krever mye den samme behandling som de som er plantet i bakken, men side planting på et glass som gjør det vanskelig å gi beskyttelse til alle plantene.


DYRK I KRUKKE : Du kan dyrke jordbær i krukke også. Selvom man ikke har en have, kan man sagtens dyrke en overflod af jordbær – se her hvordan. Tenk deg å plukke dine egne jordbær fra en potte på verandaen, eller fra bedet ved siden av. Læs her, hvordan du nemt kan dyrke og bruge den fine plante. Jeg hadde jordbær i krukke i fjor vinter, og den overlevde ikke vinteren.


Håper det er liv i planten din. Planten har grønne blader og ser helt fin ut. I prinsippet kan du dyrke alt i en krukke , men noen egner seg mindre enn andre.


De krever rett og slett mer innsats enn du får igjen på tallerkenen. Det er mange skadegjørere som går på kålen, som larver fra kålsommerfugl. Alt fra blomster, stauder, jordbær og tomater kan med letthet brukes i ampler (hengende potter). I krukker kan man kombinere både gress, blomster, busker, frukt- og prydtrær og urter. For som sant er – en krukke er intet mindre enn en svært fleksibel mini-hage som bare trenger at vi vet hva vi driver med.


Krukker og utepotter til sommerblomster, stauder, busker og trær er utrolig dekorativt og passer på alle uteplasser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg