tirsdag 13. mars 2018

Finne fargekode maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Alle som er opptatt av trivsel i hjemmet vet hvor viktig det er å velge de riktige fargene.


Finn riktig farge og maling her.

Da fjernes maling lag for lag på et lite felt med en skalpell eller forsiktig med malingsfjerner. Malermester Ole-Andreas Klaveness, som har jobbet mye med historiske bygg, peker på at det er utfordrende å finne fargene på NCS-kartet fordi de gamle fargene er rørt ut fra fargepigment og dermed har en annen valør enn moderne industrimaling. Dette kan bli vanskelig når det er snakk om maling , særlig hvis man skal fortsette med eller komplettere en farge som allerede befinner seg på en flate eller gjenstand. Da må man ty til tekniske hjelpemidler. Fargehandleren kan analysere fargen på gjenstander og finne fram til og blande en praktisk talt identisk maling.


Farge på maling , letteste måte å finne ut hva slags farge det er. En liten pinne som de legger oppå fargen, og den finner ut fargekode , osv. I vår online-fargevelger og i våre butikker kan du se alle våre farger og.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.

Ulike pigmenter kostet forskjellig derfor opplyser taksdokumentene ofte også hvilken farge det er på veggen. For eksempel kan kameraet i telefonen benyttes til å ta et bilde, som deretter kan analyseres for farger og som igjen kan gjøres om til en fargekode i en rekke forskjellige systemer. Branntakstprotokollene innes i Statsarkivet. Riktig maling på rett plass.


Hvilken maling skal benyttes på gipsvegg eller panelvegg? Hvilken benyttes når du maler møbler og vinduskarmer, og hvordan oppnår du den helmatte eller den mest vaskbare overflaten i huset? Bruker du riktig maling på riktige overflater innendørs, får du det beste resultatet. Så det er nok best og holde seg til fargekode og ikke navn i framtiden.


Kontakt din nærmeste Mekonomenbutikk om du trenger hjelp til å finne riktig farge. Husk å ta med deg fargekoden (den finner den på bilens typeskilt eller servicehefte) så hjelper vi deg å finne riktig farge. Dersom det kommer flere alternativ på samme kode betyr det at det finnes flere nyanser. Som regel er da alternativ den vanligste i Autocolor systemet. Du kan indeksere søkesvaret ved å klikke på ønsket nevnefeltfelt.


I Color Online finner du finne alle nyanser, og de mest brukte nummerert (MPV). Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur. Ta med genseren eller noe annet med en farge du liker godt, til oss i Byggmakker, så skanner og blander vi din drømmefarge ved hjelp av vårt fargespektrometer.


Det er selvfølgelig ikke bare når vi skal finne en farge vi har mistet koden til, at en slik scanner kan være nyttig. Kanskje vi ønsker å kopiere en farge vi finner i naturen eller på en bygning ett eller annet ste og som vi ikke bare kan ta med oss en liten bit av.

Da vi ikke har testet den nevnte scanneren, kan vi ikke si noe om. RAL benyttes i dag på mange områder, blant annet ved lakkering. RAL består av nummer som tilsammen identifiserer fargen. Fargekartene er naturligvis gode veiledere for å finne farger som passer sammen, men de sier lite om hvordan hver enkelt farge vil virke på veggen. Vil den beige tonen virke rosa?


Vil hvitfargen få et grønnskjær? Er fargen varm eller kald? De greige fargene vil få et rosa skjær, mens de nøytrale grå vil vippe mot blålilla. Her kommer NCS-koden inn!


Noen lever fint med det, – andre opplever det som frustrerende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg