torsdag 12. oktober 2017

Husfarge grå

Vi vet at de fleste har en formening om hvilken hovedfarge de ønsker til huset sitt, fortsetter Klæboe Mørkve. I vårt nye fargekart kan du studere en rekke ulike grå nyanser, fra de kjølige og nøytrale til de lune og varme. Hver hovedfarge har sine tilhørende fargeanbefalinger.


Gråfargen de trodde var nøytral, ren og grå , ble både lilla og blå når den kom på veggen ute. Fasadefarger vil selvsagt også påvirkes i stor grad av fargene man velger på vinduer, staffasje og øvrige detaljer på huset.

En gulaktig grå tone. Denne fargen vil oppleves som klassisk og tidløs utendørs, – den vil ikke vippe verken blå eller rød. Den er akkurat mørk nok til å skape fine kontraster til hvite detaljer som vinduer, dører og detaljer. En mørk, gulaktig grå tone. Også de beige tonene som har vært førstevalget for mange i en årrekke, går i retning av mer gråbeige og dempede toner.


Her er farger som Blek Sand og Lys Grå Umbra i vinden. Tradisjoner står imidlertid sterkt i Norge når det kommer til valg av husfarge.

Innslag av grå hus skaper luft og fin variasjon til varme jordfarger på Røros. Mange grå hus sammen kan lett oppfattes som grått, trist og karakterløst. Mens ett og annet grått hus blant hus med andre kulører er fint, og skaper luft og variasjon i helheten, sier Mette L´orange arkitekt, billedkunstner og erfaren fargesetter. Gå på fargejakt og finn din husfarge 08.


Har du tenkt å skifte farge på huset, eller bygger nytt og lurer på hvilken farge huset skal ha? Når du skal velge husfarge er det viktig å ta hensyn til naturen og omgivelsene forøvrig. Store deler av året har vi kaldt lys i Norge. Ved sjøen er det mye lys. Derfor fungerer hvitt og andre lyse toner godt.


I innlandet vil ofte dempede fargetoner fungere best. Dype bruntoner og rødtoner er vakkert i alle årstider. Dette er en svært populær mørkere grå tone. Oppleves som klassisk grå. Matchende fargekombinasjon.


Ifølge Klæboe hos Jotun beveger de litt mer fargevågale seg mot den grå -blå-fargepaletten, fordi disse fargene oppleves litt kjølige og røffe.

De står også flott til materialer som stein og betong. Eksempel på slike fargetoner er Sink, Byge og Stengrå. Tips når du skal male huset. Det er ugunstig å male huset når det er for varmt. Med Butinox Futura kan du velge mellom et elegant helmatt utseende eller et stilrent halvblank utseende.


Prøv fargevelgeren og finn den fargen du liker best. I den moderne fargepaletten finner du sofistikerte grå og gråblå toner. Alle gir huset et distinkt fargeuttrykk, og danner et stilrent bakteppe for bruk av spreke tilleggsfarger. Jotun har samlet de mest populære og tidløse fargene sine i et nytt fargekart for hus, mur og uterom. Det man skal tenke når man velger en grå eller beige farge, er å velge en husfarge som er litt mer dempet i sin fremtoning.


Akkurat som vi har nevnt tidligere, da kommer fargen til å gi et klarere og sterkere inntrykk når den kommer på husveggen. Les artikkelen og se bilder her! Kan kvinnene skape et mer fargerikt samfunn? I følge Henningsen er det i dag kvinnene som i økende grad velger husfarge , mens dette tidligere var mannens domene.


Om du ønsker at ditt hus skal oppleves som nøytralgrått, skal du velge en fargeprøve med en varm grå nyanse som har gult i seg. Foto: NORDSJÖ Vis mer. Her går det mer i både rødfarger, brunsvarte farger og hvite nyanser.


I Bergen og Gjøvik melder butikkene om andre preferanser. Men hvis jeg må, vil jeg anbefale grå. Fargehandlerne forsvinner.


Grunnen til den grå anbefalingen er ifølge Engen at det for tiden ikke er in å være sprø og kreativ i fargevalgene. En skal være litt forsiktig. Dessuten er det vanskelig å trå feil med grå , mener han, som selv er i gang med å male sitt eget hus akkurat nå.


Nå er de fleste hus hvite eller grå. Jeg synes grått hus er fint, men ikke lysegrått hus og grånet terrasse,. Vi heller mest mot en eller annen hvitfarge, men lurer litt på grå også.


Varmgrå er en tradisjonsrik og mye brukt husfarge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg