torsdag 5. oktober 2017

Planter inne

Planter innendørs Inneplanter skaper et levende hjem og gir bedre luft. Hos oss finner du alltid herlig blomstrende og friske grønne planter i forskjellige former og størrelser som passer i alle hjem. Med levende planter i hjemmet får du et renere og friskere innemiljø.


Sliter du med å få plantene dine til å leve lenge? Her er en oversikt over lettstelte grønne planter for deg uten grønne fingre.

Sats for fullt på planter , og velg gjerne noen store, skulpturelle versjoner som gir ekstra liv og farge. Det er utrolig flott å se på, og det er veldig deilig å sitte i sofaen omgitt av grønne planter mens vinteren rusker ute. Jakt på store planter på hagesentrene, eller juks deg til litt grønt i høyden med en pidestall eller flere. Derfor bør du ha grønne planter inne. Plantene er derfor ikke bare pene og se på, men har også noen viktige funksjoner: Luftrensere Noen planter fungerer som luftrensere, ved at de ”spiser” giftige avgasser og frisker opp luften ved å avgi oksygen.


De plantene med størst bladoverflate produserer mest oksygen. Planten blir ofte også kaldt fjærgullpalme etter de gule stilkene.

Den har findelte, store frodige blader. De blir ofte sådd rett i potten, slik at det kan være mange planter i en potte. Men, de kan overvintres inne ! I denne artikkelen skal jeg fokusere på planter med vanlig rotnett (georginer og andre knoller kan du lese om hvordan oppbevare om du klikker her.) Når du overvintrer planter gjelder det å finne en balanse hvor de får nok lys, passe temperatur og passelig med vann.


Disse tre henger sammen. Grønne planter Med grønne planter får du et behagelig og mer harmonisk innemiljø. Det finnes plantesorter som passer til alt fra et solrikt vindu til en mørk krok, og planter som ikke trenger å vannes så ofte. Finn dine grønne potteplanter til stuen her! De mest avanserte innendørsgartnerne har laget seg systemer der de har en hel bokhylle full av planter , med belysning i mellom.


Det er også noen som dyrker i hydrokultur i stedet for i jord. Hydrokultur er en næringsløsning uten jor men som inneholder de stoffene plantene trenger. Det har vi aldri prøv vi har kun dyrket i jord.


Mange planter vil til slutt gi opp kampen hvis de får for lite lys. Vintergrønne planter som oliven og sitrus begynner ofte å miste blader. Hvor lenge skal lyset stå på?


Bruker du en timer, går lysene på og av når du måtte ønske det.

Pelargonia og fuksia er planter med lang tradisjon i Norge, og som er relativt greie å få til å overvintre inne. Noen tar dem rett og slett inn i stua og setter i vinduskarmen sammen med andre stueplanter. Fuksia (tåre) kan du få til å leve i mange år hvis du lagrer den inne om vinteren. Det er mange trær og busker som ikke sprer pollen med luften, frukttrær, kirsebær- og morelltrær, rogn og hagtorn er trygge trær.


Blant busker er det mange, se grei oversikt på nettsiden. Grønne blomster og planter inne skaper et levende hjem og gjør godt for trivselen. Med ekte planter hjemme får du også et sunnere og renere inneklima som spesielt kan være bra i pollensesongen da mange unngår å lufte som vanlig.


Mother Nature Network skriver at dette er en plante som er et smart valg i et solrikt kjøkkenvindu. Og i tillegg til å ha en luftrensende egenskap, vil saften inne i planten ha lindrende effekt på brannsår og kunne lege vanlige sår. Hageplanter er flerårige planter som kommer igjen år etter år og blir finere for hvert år. Uansett hva slags hage eller uterom du har kan hageplanter brukes og våre kunnskapsrike gartnere hjelper deg gjerne med en enkel hageskisse og valg av hageplanter som passer for deg.


Garden Living AS et lite staudegartneri som er spesialisert innen stauder, urter, løker og kvalitets. De fleste planter nyter godt av ekstra plantelys på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg