onsdag 25. oktober 2017

Carl nesjar kunst

Carl nesjar kunst

Han var ridder av den franske Ordenen for kunst og litteratur. Olavs Orden for hans omfattende kunstneriske virke. Han har deltatt på Dokumenta i Kassel, Tyskland og på Verdensutstillingen i. En utstrakt internasjonal virksomhet har medført at han har bodd i bl.


Carl nesjar kunst

Helt siden 50-årene har N. I sine fotografier fremkaller han naturens egne former og stofflighet ved nærsynt iakttagelse av isroser, blankskurte svaberg, samt furete menneskeansikter. CARL NESJAR En av Norges mest kjente kunstnere som uttrykker seg bl. Han nedla et banebrytende arbeid for gjennombruddet av abstrakt kunst i Norge. Han har hatt flere samarbeidsoppgaver, blant annet med Odd Tandberg. Besøksadresse: Henrik Ibsens gt.


Han profilerer seg også med et markant verk innenfor norsk kunsthistorie og tilhører etterkrigstidens modernistiske falanks. Anerkjennelsen av hans innsats har dog ikke vært så fremtredende her hjemme som i utenlandske kunstmiljøer. Jeg er veldig opptatt av at kunsten har en slik funksjon, og det er vel derfor jeg har blitt kalt ‹jordmor mellom kunst og natur›. Jeg tenker på Carl med dyp takknemlighet og godt vemod.


Han tilhørte de modernistiske etterkrigskunstnerne og var både maler, grafiker og skulptør. Nesjar var en av Norges internasjonalt best kjente kunstnere. Mange møtte opp til åpningen av Nesjar -utstillingen i Bølgen. Last ned bildefil Lisens: Dette verket er opphavsrettslig beskyttet og kan ikke gjenbrukes uten tillatelse fra rettighetshaver. Willibald Storn - kunst , teknikk silketrykk og litografi.


Viktig er hans folkelig naivisme og surrealisme og innflytelsen fra Picasso og Chagall nevnes ofte i forbindelse med hans uttrykksform og kunst. Kunst er hans store lidenskap. Carl Nesjar - kunst , teknikk håndkolorert originallitografi.


Carl nesjar kunst

Utstillingen understreker på en innsiktsfull måte logikken i kunstnerens eget storslåtte prosjekt. Støtteaksjonen for bevaring av Y-blokken har sendt brev til kongeparet. I Larvik er Nesjar æresborger, men kommunen er tyst i saken. Hele nasjonale og internasjonale institusjoner har så langt engasjert seg i saken. New York, Frankrike, Sverige, Spania og Nederland.


Han valgte seg Svein Mamen, opprinnelig Askergutt, nå Nesjars nabo og venn fra kunstnerkolonien på Bøler i Oslo. Med sine tegninger i rommet har Svein Mamen gått fra å lage abstrakt maleri til å lage abstrahert skulptur. Det er et spennende valg. Ikke uten grunn ble han kalt jordmor mellom kunst og natur. Er det ikke på tide at også Kragerøs Nesjar -fontene får sin gode plassering i Kragerø?


Den roterer langsomt i et basseng og forandrer karakter etter årstidene. Om vinteren er den en isskulptur, om sommeren en vannskulptur. Laserbelysning inne i konstruksjonen forsterker uttrykket. Nesjar har vært en pioner når det gjelder å koble kunst med moderne teknologi, og har høstet internasjonal anerkjennelse for sine helårsfontener.


Historie, teori Interiør i steinalderen. Nesjar selv hadde store vanskeligheter med å forstå beslutningen. Hans monumentale helårsfontener finnes i en rekke byer, som Vikingskipet på Hamar og ved Radiumhospitalet i Oslo.


Pris kr 2(spar kr 29).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg