fredag 23. september 2016

Male impregnert treverk grunning

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Merkevarene til lave priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Når kan du male på trykkimpregnert treverk ? Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder.

Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge. Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig.


Impregnert tre kan gis trebeskyttelse med en gang det er tørt nok. Hvis treet står ubehandlet for lenge, blir overflaten brutt ned av sola. Det betyr at du må bruke mye mer tid på å slipe og rengjøre treet for å få trebeskyttelsen til å fungere optimalt.


Derfor er det smart å male eller beise med en gang du er ferdig med å bygge.

I tillegg vil man normalt oppleve at det ikke er like fuktig som tidligere, forteller malermester Ole Andreas Klaveness. Treverket er altså ikke like fuktig når du kjøper det i butikken, og tørketiden er dermed betydelig kortet ned. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male.


Vi har akkurat fått satt opp en garasje med impregnert kledning, og ser at anbefalinger og råd spriker litt når det kommer til grunning. Felles for dette er at det kun er på områder med impregnert treverk. Hva kan ha blitt gjort galt? Har nytt impregnert treverk i bla. Noen spesiell fremgangsmåte ved behandling av dette?


Har beckers vannbasert grunning og maling som skal på etterhvert. Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette.


Treet skal ha maksimum prosent fuktighet. Reserver ditt Hotell i Male online. Når det gjelder å male impregnert trevirke. Alt treverk skal være rent, fast og tørt før behandling.

Hvor lenge bør man vente? Med Decomax fuktmåler kan du måle fuktinnholdet i tre og puss, samt sjekke romtemperatur. Et tørt treverk skal ikke inneholde over fuktighet.


Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel. Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs. Grunning av nytt treværk sørger for at treet jevnt suger til seg maling, da unngår du skjolder.


Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Det beste er å grunne kledningsbordene før oppsetting. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å. Bruk VISIR grunning på områdene med bart treverk.


Spørsmål 18: Vi skal male impregnert. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av materialer til grunning og impregnering. Kjøp på nett eller i butikk. Påfør sopp- og algedreper. Grunnes med Drywood Mesterens Hus- grunning.


Dette er svært viktg. Ubehandlet trykkimpregnert tre vil etter hvert miste grønnfargen og få en naturlig gråfarge som mange liker. Når man ofte velger å overflatebehandle treet er det hovedsakelig av estetiske hensyn. Kvistlakk er et spesialprodukt for kvister i treverk. Kvister utskiller harpiks, eller kvae lenge etter at treet er felt.


Stoffet misfarger malingen, og det blir mørke skjolder. I noen tilfeller pipler det ut en dråpe harpiks fra kvisten. En god forbehandling med kvistlakk hindrer at dette skjer.


Furu har mer kvae enn gran.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg