torsdag 1. september 2016

Farge frostrøyk

En varm gråaktig hvit tone. Står godt til andre varme farger som lune gråtoner og varme rødtoner. En lun og lys grålig tone, - perfekt for den som ønsker seg en varm helt lys farge på veggen.


Den rødlige undertonen skaper varmen, mens det grålige preget gjør den dempet i uttrykket. Høy glans og UV block gjør at huset beholder farge og et nymalt utseende i årevis.

Verdens fineste blågrønne farge. Mer grønn enn blå selvsagt. Fargen kan oppleves ulikt på skjerm og vegg. På veggen mellom over og underskap tenker jeg samme farge som vegg.


Litt usikker på om jeg finner en grei farge som er fin overtalt eller om kjøkkenet må males i en litt mørkere tone. Jeg vil ha en lun, varm farge som ikke blir for mørk, eller som heller mot gult eller andre farger som ikke er ønsket. Hvilken farge vi velger å male huset i, er i endring.

Vi beveger oss bort nå bort fra hvitt. I følge malingsprodusentene velger vi nå dypere og mørkere farger når vi skal male huset. De varme, rene gråtonene faller i smak hos de fleste, nesten uansett stil på huset. Mange som skal male huset, har noen tanker om hva slags farge de kan tenke seg. Det man ofte ikke tenker over, er at det kan være smart å tenke over om man ønsker en lys eller mørk farge , før man bestemmer selve fargen.


Lyse og mørke farger styrer nemlig i stor grad hvordan huset oppfattes, som igjen styres av omgivelsene rundt. Vi har beisa huset i Frostrøyk og er veldig fornøyd med fargevalget, har fått mye skryt av bekjente og folk i nabolaget og flere har hermet etter å ha sett den. Vi har Kontur som kontrastfarge på vindskier, karmer, dører etc.


I mine øyne er Frostrøyk hvit, ikke grå. Sammenlignet med naboens hus i Helhvit, er den noe gråere, men ikke mye. De fleste har lest at en sover best i blå rom. Men stemmer dette for alle?


Vi i Fargerike er opptatt av å gi alle en god og riktig søvn, så her har vi samlet noen gode tips. Et rødt hus sprer glede, varme og gode assosiasjoner. Farge ­velger Vår fargevelger gir deg en idé om hvordan ulike farger vil se ut på forskjellige hustyper.


I over år har DRYGOLIN vært Norges mest solgte maling, og trofast beskyttet norske hus og hjem.

Denne tilliten tar Jotun meget seriøst. DRYGOLIN Nordic Extreme har derfor overlegen beskyttelse kombinert med ekstrem farge - og glansholdbarhet, er huset best mulig sikret mot det stadig tøffere været, samtidig som huset ser nymalt ut lengst. Her er det én farge (kulørtone) som brukes i mange nyanser.


Les mer om ton-i-ton-oppskriften her. Farger som er like sortaktige, hvitaktige, kulørsterke eller -svake vil klinge godt sammen. Det ikke slik at kun en lys farge kan få et rom til å virke større.


En mørk farge kan skape dybde, og det kan også gjøre underverker med romfølelsen! Lyse rom kan oppfattes som svale, friske og rene, mens mørkere fargetoner ofte oppfattes som mer eksklusive og elegante, forteller fargeeksperten i Jotun, Klæboe Mørkve. I dette fargekartet byr Jotun på en vakker og tradisjonsrik palett med gode og trygge utendørsfarger fra hele fargespekteret.


Hver enkelt farge er nøye utvalgt for at du enkelt skal kunne sette et harmonisk og personlig preg på huset ditt. Hver farge i dette fargekartet har et unikt symbol som kan avleses i enkelte butikker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg