tirsdag 25. september 2018

Male over gammel maling

Male over gammel maling

Jo mattere maling , jo bedre dekker den underlaget. En høyblank maling vil da derfor kreve et meget godt grunnarbeide for at resultatet skal bli pent. For å få skjoldefrie vegger må du ha minst to strøk over grunningen. Og vær ikke beskjeden. I det gamle huset jeg har kjøpt, er panelveggene malt med speilblank maling.


Jeg hadde tenkt å male direkte over med silkematt veggmaling. Men så sier min kunstmalerutdannete ekssamboer at gammel maling inneholder mye bly og derfor bør jeg pusse vekk den gamle malingen. Når du skal male over tapeten er det lurt å gjøre et godt forarbeid. Dette gjør selve malejobben enklere og sluttresultatet penere. Denne artikkelen viser deg hvordan du lykkes med maling av en tapetsert vegg.


Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Fra beis til maling Dette panelet er beiset, og kan fint overmales med både dekkbeis og maling.


Skal du bytte fra beis til maling må du legge inn et ekstra trinn i forhold til om du bare skal male over på vanlig måte: Du bør grunne treverket. Du er i ferd med å poste i en gammel trå. Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Vinyltapet bør du ikke male over. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig.


Du risikerer også at veggen kan avgi noe lukt, sier Erik Bryng, ved Jotuns teknisk service. Når panelveggen er tidligere malt kan det være fristende å bare legge på et nytt strøk eller to med maling. Men om du gjør som fagmannen vil du få et vesentlig bedre resultat. Vi viser deg hvordan du skal male panelet. Male over gammel tapet?


Om man kan male over tapeten eller må fjerne den er et velkjent spørsmål. Det må vurderes i ethvert tilfelle, men her er generelt svar. Fjern all løs maling og løse trefibre med stålbørste eller skrape. Områder som skrapes ned til bart treverk må grunnes og flekkes før selve malingen. Sjekk værmeldingen før du går i gang så du ikke går i gang når regnet kommer.


I dag finnes maling med svært kort tørketi så du har rimelig god sjanse til å få et pent resultat. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Maling og lakk til bruk på metall.


Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Ja, det finner du på Maxbo. Bestill nå, betal senere. Inntil avslag - spar stort! Entdecken Sie die große Musikauswahl für jeden Geschmack im Thalia Onlineshop!


Ofte er gamle ting mer solide en det som produseres i dag. Er du heldig, kan du ende opp med ny kommode, spisestue eller hylle, knapt uten at det koster noe. Alt som trengs er litt arbeidsinnsats og et par strøk med maling. Har du en gammel furukommode eller andre møbler som kunne nyte godt av et par strøk maling ? La deg inspirere til å skape et flott møbel eller en stilig kommode i løpet av helgen.


Det er et hav av vakre LADY farger å velge mellom! Finn fram den perfekte nyansen til ditt prosjekt! Som gammel maler så er det utelukkende et eksempel jeg anbefaler på det aller varmeste - GIPSPLATER.


Mange ønsker å male over gammel tapet, dette går som regel veldig fint. Man har mange forskjellige tapet å ta hensyn til, men hovedaktørene her er vinyltapet, papirtapet og fibertapet. Det står på tuben, men normalt kan man male over innen et par timer. Dvs malere maler over med en gang :) Hvis sprekkene er litt store bør det brukes en svært fleksibel akryl som feks Flex7.


Male over gammel maling

Ved voldsomme sprekker må det også brukes bunnfyllingslist, men kan aldri tro at det gjelder i ditt tilfelle. Vi har furupanel malt med oljebasert maling for ca. Kan jeg male over med akrylmaling?


Som første strøk kan du velge en akrylbasert heftgrunn, da er du sikret god heft. Malingen er bygget opp som system, så oppå akrylgrunningen anbefales det at du bruker toppstrøksmaling fra samme system. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl.


Male over gammel maling

Vi malte for år siden med oljebasert maling. Nå fikk vi malt det igjen, av profesjonelle malere. De sa at man nesten ikke brukte oljebasert maling lenger, og at det ikke var noe problem å male med vannbasert over oljebasert. Dette er nå gjort, og det ser strålende ut. Men jeg kan legge til at jeg ikke vet akkurat hvilken maling som er brukt.


Gulvet må være helt tørt før du begynner å male. Påfør kvistlakk over kvisthull for å unngå misfarging. Stryk et tynt strøk maling med bred pensel langs gulvlister og de andre kantene der du ikke kommer til med rullen. Tips: Legg nye pensler og ruller i bløt i vann dagen før så slipper du hår i malinga.


Gi gulvet ny glød med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg