tirsdag 11. september 2018

Male furugulv

Elastisk, akrylbasert betongmaling. Du kan male veggene alt du orker, men om gulvet er feil, blir helheten uansett feil. Er gulvet i god stan er det heldigvis ikke nødvendig å bytte det. Da kan atmosfæren i stedet reddes ved hjelp av ny farge.


I løpet av en helg er jobben. Men før du går i gang med malerjobben er det viktig med et grundig forarbeid for at resultatet skal bli så perfekt som mulig. Det er enkelt å male et tregulv hvitt. Dette gjelder uansett om det er et parkettgulv eller et vanlig tregulv.


Sjekk med fargehandleren om hvilken gulvmaling de anbefaler til det rommet du skal male. Jeg har et lakkert furugulv som jeg ønsker å male. Må jeg pusse det helt ne eller holder det å matte det litt?


Male furugulv

Og hva slags grunning og maling bør jeg bruke? Malte tregulv i hjemmet Skal du male tregulvet ditt? Se vår inspirerende billeder og les mer om fordeler og ulemper ved å male tregulv i hjemmet.


Hvordan du starter arbeidet vil variere ettersom hvordan gulvet eventuelt er behandlet fra før, men i hovedtrekk gjelder følgende fremgangsmåte: Før du går i gang:Fjern eller dekk til gulvlistene med maskeringstape for å unngå søl. Male tidligere behandlet tregulv (malt, lakkert eller lutet) Vask med gulvrens for å fjerne skitt, voks og fett. Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter. Mal deretter gulvet med to strøk maling. Begynn med å male langs vegg og lister.


Male furugulv

Mange leier ut maskin, hør med din Happy Homes Butikk. Hvis ikke du vil slipe, må du male. Da maler du med gulvmaling. Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv.


Dessuten er det få gulv som ikke kan males. Du kan først og fremst male tregulv, men også laminat, parkett og betong, sier Kristian Sørli, markedssjef i Fargerike. Nøyaktig hvordan du går frem er avhengig av gulvet du skal male. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on. Før du begynner å male tregulvet ditt må du teste om gulvmalingen binder seg til tregulvet.


Skrap litt i overflaten med en bordkniv eller mynt. Dersom lakken flasser av vil det sannsynligvis også være problematisk å få gulvmalingen til å binde seg. Da vil det være nødvendig med fullstendig avrensing med en gulvsliper. Reserver ditt Hotell i Male online. Gulvet har en stor rolle i folks hjem og blir ofte beskrevet som rommets sjel.


Et gammelt furugulv kan få et nytt liv med ett eller to strøk beis. I motsetning til maling, som dekker gulvet fullstendig med farge, kan beis bevare treets naturlige variasjoner, samtidig som fargen endres. Den transparante behandlingen fremhever treverkets spill, slik at gulvet ser levende og friskt ut. Drømmer du om å male gulvet ditt hvitt eller i en annen farve? Kanskje du har levd noen år med et stadig gulere furugulv eller du har en parkett som er ripete og slitt i lakken?


Har du tenkt muligheten for å male gulvet? Du kan lakkere, olje eller male gulvet, uansett om det er furu eller eik. Les også: For å ivareta gulvet er det viktig å bruke riktig rengjøringsmiddel.


Du kan få ubehandlet tregulv, men vi anbefaler å behandle det. Hvis det forblir ubehandlet, blir det veldig skittent. Velger du å male gulvet ditt burde du først bruke kvistlakk. Uansett hva du skal male , er det smart å vaske med Jotun Husvask først.


Dette fjerner fett og smuss, og du unngår skjolder i malingen. Det var mange merker på kommoden vår, så vi slipte først med et litt grovere sandpapir og med et fint sandpapir (f.eks. 180) tilslutt. Dette gir en jevn overflate til malejobben videre. Trykk her for å lese mer om fordeler og ulemper ved oljete tregulv.


Lut, eller syrelut som det også kalles, er en behandling som dreper. Men vil man male , så vil man male. Spør om råd i fargehandelen (eller der du kjøper maling), de burde vite alle detaljer. I to av rommene var det lagt laminatgulv, og i følge selgeren skulle det være furugulv under.


Så vi tok sjansen og dro det opp som om det skulle vært innpakningspapir. Det var litt skummelt å rive opp gulvet, når man ikke vet helt sikkert at det er fint gulv under der. Under laminatet lå det vinylbelegg limt på plater. Har kjøpt ett hus hvor det er furugulv på kjøkkenet.


Er rimelig sikker på at dette er vokset. Har lyst å male gulvet pga mye skjolder osv. MÅ jeg fjerne denne voksen?


Har prøvd med kraftvask, dette mykner litt på voksen og man kan skrape den av men det blir jo en fryktelig jobb. Enten en velger å male gulvet lyst eller mørkt blir resultatet ofte en helt annen romfølelse, og det gir rommet karakter. En kan velge å male gulvet i en farge eller lage mønster.


Rene furugulv er litt på vei ut. Folk ønsker i større grad farge på gulvet, og da helst de lyse fargene, men en del velger også mørke gulv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg