tirsdag 11. september 2018

Hva er vinyltapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Bestill varer på maxbo. Malepensler, malekoster rens mm. MAXBO - Klart du kan!


Da kan man få til unike uttrykk, som er vanskelig og muligens umulig å få til med bare maling. Tapet lages av flere forskjellige materialer og materialkombinasjoner.

Hva tapetet blir kalt, avhenger av dets overflate. De tre vanligste er fibertapet, vinyltapet og papirtapet. Den store fordelen med vinyltapet er holdbarheten.


Derfor egner denne kvaliteten seg ekstra godt i rom som kjøkken og bad (ikke i våtsone). Det som taler vinyltapet litt imot er at overflaten ofte føles litt plastikkaktig ut, noe som ikke alle liker like godt. Derfor er det egnet overalt hvor tapetet utsettes for slitasje og skitt. Ved bruk av vinyltapet med papirbakside, skal baksiden fuktes med vann før montering.


Vinyltapet med struktur tåler mindre enn flat vinyltapet. Bruk en svamp og brett eller rull tapetlengden sammen.

De fleste har fiber- eller papirbakside, med det finnes også andre typer vinyltapet , blant annet homogen, gjennomfarget vinyl. FAKTA OM VINYLTAPET : Egner seg i alle tørre rom, også de som er utsatt for slitasje og noe røff bruk. Karakteristisk for vinyltapet er strukturer og naturtro imitasjoner i overflaten, for eksempel trestruktur. På soverommet mitt tapetserte jeg med hva jeg tror er vinyltapet for år siden. Jeg har tenkt å male over den (man blir fort lei av oransje farge), men lurer på hvordan det best skal gjøres?


Du må se litt an hva slags tapet du skal ha oppå egentlig. Er den nye tapeten robust og kanskje litt mønster i så vil det synes mindre enn hvis du bruker en tynn sak som du ser alt gjennom. Min erfaring er imidlertid at å tapetsere på nytt oppå rester av gammelt dessverre ofte ser dårlig ut. Hvis det er papirtapet som sitter godt, kan du tapetsere utenpå. Er det et spaltbart tapet, anbefales det at tapetet fjernes først, det vil si at det ytterste laget av tapetet rives av.


Dette gjelder blant annet for tekstiltapet, vinyltapet og fibertapet med papirbakside, sier Syversen. Tapetsenteret har en guide om dette som viser hva de ulike ikonene betyr. Det kan ofte være være vanskelig å få vekk tapeten fra veggen.


Fortrinnsvis gjelder dette steder hvor det er brukt papirtapet, da fibertapet og vinyltapet er stort sett lett å få ned bare man får tak i tapeten. Her er det ett rom med vinyltapet som jeg ønsker å gjøre noe med. Jeg hører fra fagforhandlerne at all tapet må av før en ev.


Det har likevel ikke vært vinyltapet , slik som denne gang. Noen typer er ferdig innsatt med lim, og skal bare overstrykes med vann. Tapetet kan vaskes, og det er også lett å fjerne dersom du vil pusse opp på ny.

Woodland vinyltapet fra Storeys - her i den populære utførelsen Drivved. Høsten byr på mange nye tapettrender. Det finnes i tillegg flere forskjellige typer tapet å velge mellom – vi forklarer hva som skiller dem. Noen som har erfaring med vinyltapeter og å male på denne?


Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort! Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Fibertapet er en sterk tapet som tåler en del slitasje og vask. Mange tror at det er vanskelig å henge opp tapet med rapport, men det er en feiloppfatning. Vi har en tapetsert vegg som vi skal male.


For hvis tapetet sitter godt på underlaget, er det ingenting i veien for male over det gamle tapetet, men det kommer an på hva slags tapet du har på veggen din. Tapeten er et par år gammel, helt vanlig slik tapet fra Borge. Kvadratmeter er en SI-enhet for måling av areal. Symbolet for kvadratmeter er m². En vanlig bruk er for å angi areal av bygninger, som for eksempel arealberegning av bygninger.


Den benyttes også til angivelse av arealet til geografiske områder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg