onsdag 24. januar 2018

Male tremøbler

Bord til lave priser. Billige møbler med kvalitet hos Chilli. Hvordan male møbler - stol. Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlede og tidligere malte møbler av treverk.


I videoen nedenfor ser du maling av en stol.

Uansett hva du skal male , er det smart å vaske med Jotun Husvask først. Dette fjerner fett og smuss, og du unngår skjolder i malingen. Det var mange merker på kommoden vår, så vi slipte først med et litt grovere sandpapir og med et fint sandpapir (f.eks.


180) tilslutt. Dette gir en jevn overflate til malejobben videre. Her ser du hvordan du skal gå frem for å pusse opp og male et møbel. Ta vare på det du har Søkeord Søk.


Miljøvennlig rengjøring og vask av tremøbler.

Gamle og malte tremøbler. Riktig gamle utemøbler som fremdeles er solide i sin konstruksjon, kan bli små perler i hagen igjen med noen strøk maling. Oljemaling er ofte å foretrekke på tremøbler som skal stå ute, men maling som gir mindre avgassing er også et godt valg.


Har du et slitent bord som drar ned helhetsinntrykket i spisestuen? Med godt forarbei en god maling og det rette verktøyet blir det som nytt igjen. I denne videoen kan du se hvordan du raskt kan male kjøkken- eller spisestuebordet.


Husk dette når du skal male. Før du skal male møbler så er det viktig at lakkede flater (rester av gammel oljemaling, eller lakk) pusses ne så det blir matt og ripet opp. Så bruker man en heftegrunn, og så maler man med den fargen man vil ha. Da bruker man maling som er beregnet på møbler, eller typen man bruker på lister. Innsiden av skuffene skal forbli umalte, og må derfor beskyttes med maskeringstape.


Bruk en tape som gir skarpe kanter. Påfør grunning før du starter å male med ønsket farge. Hvis du ikke skal male innsiden av skuffene bør du bruke maskeringstape.


Skru knottene av kommoden og hold dem i skruen slik at det er enklere å male dem overalt.

Stoler, bor kommoder og senger. En møbelsnekker kan hjelpe deg med å få møblene dine til å vare, generasjon etter generasjon. Og det er mye du kan gjøre selv. Her finner du enkle arbeidsbeskrivelser for hvordan du maler eller beiser, inne eller ute.


Du finner også enkle beskrivelser for hvordan du skal pusse båten. Finner du ikke svar på det lurer på, kan du alltids spørre våre malingeksperter. Reserver ditt Hotell i Male online. Hva med å fornye et gammelt bord? Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male.


Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Hagemøbler i plast falmer raskt, og levetiden er kortere enn på tremøbler. Det lureste man kan gjøre er å sette plaststoler i skyggen når man ikke bruker dem, siden solen bryter ned plasten.


Overfladisk skitt kan vaskes vekk med husvask, men om det ikke hjelper, må spesialprodukter til. Men tremøbler behøver regelmessig vedlikehold og rengjøring for å få en verdig alderdom. I denne artikkelen får du blant annet tips til hvordan du bør behandle tremøbler med ulik overflatebehandling, slik at du får glede av møblet ditt i mange år fremover.


Når treet er ferdig renset og tørt, kan du male eller beise. Vi anbefaler å beise der du kan, fordi det krever mindre vedlikehold senere. Velger du beis, bør du påføre minst to strøk. La beisen tørke minst timer mellom hvert strøk. Maler du, bør du grunne godt.


Påfør to lag maling for best mulig resultat. Stikkordarkiv: male tremøbler hage DETTE LAGER DU HELT FINT SELV – D. Y TIPS TIL UTEROMMET. Når du skal rengjøre et møbel, vær klar over at vann er treverkets verste fiende. Vann fører til fiberreising og kan føre til misfarging av treverk. Påfører du malingen riktig, skal det holde med ett strøk - da får du også finest effekt.


Er du ikke fornøy eller ønsker en jevnere utseende vegg, kan du male ett strøk til. Etterbehandling Vanligvis er det ikke nødvendig å etterbehandle veggmaling. Uansett om du velger å beise, vokse, lakkere eller male , så bør du være nøye med forberedelsene. Vask møbelet godt med salmiakkvann, puss gjerne ned flatene og bruk kvistlakk over kvistene i treet.


Ofte vil det også lønne seg å grunne før du setter i gang på en malejobb. Dette gjør jobben litt enklere og resultatet blir mer holdbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg