onsdag 31. januar 2018

Hvordan male en vegg

Hvordan male en vegg

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Se bilder, les kundeomtale og book! Hvordan male vegg Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vegger inne.


Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Mal en vegg om gangen så malingen ikke tørker.


Masker eller fjern deksler og mal forsiktig rund stikkontakter og lysbrytere. Rull med den lille rullen over de områdene du har malt med penselen. Der du ikke kommer til med rullen, dytt tuppen av penselen mot veggen for å få den samme strukturen som på en rullet vegg.


Jeg vil absolutt anbefale å male et liten prøveområde av veggen først, og se hvordan denne fargen ser ut, og hvordan den fungerer i nettopp det rommet, sier Sørli. Ikke begynn i hjørnet. Bruk derfor en malingsrulle til vegg når du skal male. Den har litt lenger bust enn den man bruker på takene, og det er for å få litte granne struktur.


Jeg bruker en på centimeter. Du får dem også mindre, men vi foretrekker å bruke den brede rullen, sier Sypriansen. Få flotte vegger på et blunk med denne fremgangsmåte. Kanskje du har vegger som har tapet som må fjernes, eller vegger med glassfiberstrie som du vil gjøre om til en glatt vegg. Eller at du rett og slett har bruk for å bygge en helt ny vegg.


Hvordan male en vegg

Det kan også hende det holder med nytt panel. Alt dette kan du selvfølgelig klare selv. Det enkleste er å male veggen. Og det er ikke vanskelig å sette opp et tapet. Her ser du hvordan det gjøres.


Du kan dessuten få gode idéer til hvordan du inviterer flere farger inn i hjemmet på vår inspirasjonsside. Skarpe kanter med tape. Se vår video om hvordan vi lager knivskarpe kanter ved hjelp av tape.


Hvordan teste farger skånsomt Dersom du ikke ønsker å prøvemale rett på veggen, kan du male på gråpapir og teipe dette opp på veggen med en go skånsom maskeringsteip. Dette gjør det enkelt å flytte med seg rundt i rommet for å teste fargen i ulike vinkler. Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning). Rull over avsetningen med en liten rull.


Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du avsette en vegg om gangen. Malearbeider generelt krever ofte god tildekning på de plasser der du ikke ønsker maling. Da er maskeringsteip redningen. Særlig viktig er dette hvis du for eksempel skal male en vegg i to farger.


Hvordan male en vegg

Da ønsker du som regel et skikkelig skarpt skille mellom fargene, og hvordan du bruker teipen har ekstra mye å si. I en stue er det mange flater og hver flate krever egen fremgangsmåte og type maling. Skal du male panel eller male gipsplater? IFITV: Mal tofarget vegg med utvisket linje 27. Er du i det kreative hjørnet og har lyst til å prøve noe litt annet enn en ensfarget vegg ? I denne videoen og trinn-for-trinn-guiden kan du se hvordan du kan male en tofarget vegg med en utvisket linje mellom de to fargene.


Male overgang vegg tak, uten. Sår, ujevnheter og skjøter sparkles, og slipes ned med slipepapir etter at sparkelen har tørket. Slipestøvet fjernes med en fuktig mikrofiberklut. Vinduskarmer, taklist, fotlist og gulv maskeres.


Mal veggen med rull og med forlengerskaft. Bruk en pensel sammen med rullen for maling opp mot listverk. Vedlagte tegning viser hvordan trappen ser ut. Jeg har utsatt dette så lenge, men nå må det gjøres.


Ved punkt er det m opp til taket. I følge vår globale fargesjef, Lisbeth Larsen, er det å dele en vegg med to forskjellige farger veldig riktig akkurat nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg