tirsdag 30. januar 2018

Grunning utendørs

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


VISIR Oljegrunning Klar brukes som grunning før man skal beise bart treverk ute for å få god heft og beskytte mot råte.

Anbefales også som grunning før man maler bart treverk i den kalde årstiden. Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel. Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs.


Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av materialer til grunning og impregnering. Kjøp på nett eller i butikk.


Her er guiden du trenger for grunning før maling.

Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Det å påføre grunning før maling utendørs kan virke som en kjedelig og unødvendig jobb, men i virkeligheten er dette det viktigste leddet i prosessen. En grunning skal både beskytte trevirket mot fuktighet og sopp, samt at den skal gi et godt underlag for videre behandling. Det anbefales ikke å bruke fortynnet maling som grunning.


Vi anbefaler Gjøco Oljegrunning som er skreddersydd til grunning av utendørs trevirke. Den kan du få både i klar, hvit og trefarget utgave. Gode råd og tips ved utendørs maling.


Utseendemessig kan slik grunning se ut som et tynt strøk med en svakt pigmentert beis. Oljebeis er en utmerket grunning , beiser du to strøk kan huset stå opptil år for så å eventuellt males. En kan og grunne ved å fortynne malingen med – terpentin.


Fargen vil i så fall flasse fort av igjen. Husk alltid å mette endeveden av panelet, altså nederst på veggen, ved å legge på godt med maling, eller grunning hvis det er tørt. Velger du å male med kun ett strøk utendørs ,. Fukt fra bakken suger seg opp i endeveden, så det er ekstra nøye her.

Ikke glem grunnmuren! Vi har merkevarene til lave priser. Søk grunning før maling. Klær, sko, ryggsekker og mye mer. Bredt utvalg og rask levering!


Matt hvit utegrunning som gir svært god festing! Hard Heads matte, hvite utegrunning er en vannbasert alkydoljemaling som anbefales til bruk på ubehandlet og malt tre utendørs før maling. Den er spesialtilpasset for bruk som underliggende grunning i systemmaling og gir svært god festing for påfølgende maling. En annen grunn til at jeg spør om man MÅ ha grunning , er at jeg da sparer en halv sommer med arbeid. Jotun Visir Oljegrunning brukes som grunning før beising av bart treverk utendørs , både på nytt og værslitt treverk.


Den sørger for god heft til toppstrøket og beskyttelse mot råte og svertesopper. Grunningen må vel stå i et år før man maler på? Baron Tregrunn er en vanntynnbar grunning med gode påføringsegenskaper, til bruk under dekkende behandling utendørs. Perfekt til nytt treverk utendørs , enten det er impregnert eller tidligere behandlet. VISIR OLJEGRUNNING KLAR er en råtehindrende, vannavvisende grunning kun til utendørs bruk.


Binder løse trefibre og sikrer god heft for videre behandling. Bruksbetingelser: Under påføring må jord tildekkes. Produktet inneholder middel mot råte-og svertesopper. Kledningsbord som er kjøp med et sjikt grunning påført i trelastfabrikken, bør males raskt etter montering.


En generell anbefaling om at det skal gå kort tid mellom grunning og toppstrøk, gjelder også for kledning som grunnes og males på plass. Hos MAXBO finner du murmaling med god dekkevne fra Jotun og Harmoni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg