torsdag 6. april 2017

Store bokstaver

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Stor eller liten forbokstav. Mange er usikre på når man skal bruke stor og liten forbokstav. Her følger en kort oppklaring.


Lenger ned på siden finner du en liste over navn og ord man kan være usikker på om skrives med stor eller liten forbokstav.

Hvis du vil utelate store bokstaver fra teksten, klikker du små bokstaver. Litt spesielt: kong vinter kong alkohol. Uttrykket stor bokstav kan bety bokstav satt i stor type, som refererer til den fysiske størrelsen på en bokstav , i motsetning til hvorvidt bokstaven er en majuskel eller minuskel. I tradisjonell typografi betegnes versaler også som blokkbokstaver, i motsetning til gemene (små) bokstaver. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp stor bokstav i ordboka.


Gyldendal Undervisning skal gi viktige bidrag til at barn, unge og voksne lærer mer og bedre, og slik er rustet til å møte livets oppgaver og bidra positivt til et. Uttrykk deg kreativt med tall og bokstaver av tre. Enten på veggen eller frittstående.

Vi har flere utgaver av hele tallrekken og alfabetet i både små og store størrelser. Alle er egnet til å dekorere med f. Jeg tegnet første bokstaven og de tegnet oppå. En stasjon hvor de satt og klippet ut ukas bokstav fra ukeblader eller aviser eller ark jeg hadde.


Mange bedrifter bruker løse bokstaver på fasader. I det offentlige rom er det regler for hvor store skilt som kan henges opp. Det er ofte lettere å få godkjenning av kommunen til å henge opp løse bokstaver på en vegg enn å henge opp et stort skilt på en vegg.


Salto Øverom, Små og store bokstaver Oversiktlig struktur gjør det lett for eleven å finne frem på egen hånd. I tillegg til oppgaver knyttet til kapitlene i elevbøkene inneholder øverommet mange tekster med lyd og lesestøtte. God og myk matte som garantert blir populær blant de minste. Jeg regner det ikke som noen stor sak.


Det viktigste er at man (en selv, firmaet) er konsekvent. Slik bruker du kolon riktig. Skrivereglene følger offisiell norsk rettskrivning. Sørg for at husnummeret synes godt!


Store bokstaver og tall gir god synlighet fra veien. Alle bokstaver og tall i serien STORE er målsatt slik at de passer sammen størrelsesmessig.

Tall - og bokstav a - h er lagervare. Bokstavene endres mellom å vises små, store eller bare med stor forbokstav. Alternativ kan du trykke på Endre bokstavtype (Aa knappen) som vist under: PS!


For å gjøre tilsvarende i Excel kan du bruke funksjonene =SMÅ(A1), = STORE (A1) eller STOR. Sjekk eventuelt ut Excel tipset Rette store og små bokstaver i navn. Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Både form og uttale har forandret seg gjennom tidene.


Bokstaver som står på samme linje, er historisk beslektet. I det greske og det latinske alfabetet er bare bokstaver med røtter i det nordsemittiske alfabetet tatt med. Det trodde jeg også, men jeg har opplevd at flere e-poster ikke har kommet frem til avsender, og det eneste som var feil i adressen var at første bokstav var stor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg