onsdag 6. juli 2016

Male vegger farge

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online. Hvite farger har ganske enkelt makt i interiøret, – enten vi liker det eller ei.


Har du prøvd den nye appen, Jotun ColourDesign? Ta hensyn til alle detaljene når du skal velge farge ! Tips når du skal male stue er supermatte vegger som gir ett elegant og tidløst uttrykk uten gjenskinn. Her finner du riktig produkt og farger ! Nordvendte rom kan gis sol og varme med lyse farger fra den varme delen av fargesirkelen.


Gulgrønne, gule og rødgule farger har et streif av sol i seg, og kan bli flotte i disse rommene. I sydvendte rom kan en kjøligere fargeskala gjerne gi en positiv friskhet i rommet. Her kan man med fordel gå mer mot blått og grønt enn gult og rødt.


Male vegger farge

Er du i det kreative hjørnet og har lyst til å prøve noe litt annet enn en ensfarget vegg ? I denne videoen og trinn-for-trinn-guiden kan du se hvordan du kan male en tofarget vegg med en utvisket linje mellom de to fargene. Når du maler veggen , er det om å gjøre å få et penest mulig sluttresultat med lite skyggevirkning. Utfordringen, som særlig kan vise seg når du maler med matt maling og mørkere farger , er at rullen etterlater seg alltid et lite mønster eller struktur. Og når du ruller opp og ned på veggen , peker denne strukturen i ulike retninger. Når passer det best å male tak og vegger i samme farge ? Dette passer egentlig nesten alltid og i alle rom.


Spesielt i de lysere nyansene, da er det i av tilfellene en god idé. Unntaket er hvis rommet er veldig stort, er et oppholdsrom og du har en mørk farge på veggene, og da særlig hvis du har standard 2takhøyde. Rene vegger er viktig for sluttresultat når du skal male og for at malingen skal få et godt feste.


Male vegger farge

Original Forvask er spesielt laget for vask av overflater som skal males. Vask godt rent med vann etterpå for å fjerne såperester. Vi får mange spørsmål om man kan vaske med grønnsåpe eller salmiakk - og svaret fra våre malermestere er NEI.


Male et område på en allerede malt vegg ? Da maler du bare litt med den samme fargen du har fra før, over der du ønsker skillet skal være. Deretter bruker du samme fremgangsmåte som beskrevet over. Velger du en annen farge på listene enn på veggene eller taket, kan det oppleves som om listene deler opp rommet og lager et synlig bånd. For å unngå dette, er det lurt å velge en list som passer til veggen eller taket, enten i farger eller i materialer.


En annen farge på listene vil ofte gjøre romfølelsen mindre og lavere. Mørke farger er mer dramatiske enn lyse, så du bør overveie å innrede med farger som går ton-i-ton for å roe ned inntrykket. Har du en mørkeblå vegg , bør detaljer og tilbehør være i nyanser av samme farge. Dette soverommet gikk fra å være rotete og uoversiktlig til å bli et ryddig multirom. Putestabelen på bildet er fra Au Maison.


Når veggene skal males , lar vi ofte lister og dørkarmer være hvite. Tenk nytt og mal dem i samme farge som veggen. Det gir rommet en rolig og harmonisk følelse. Du kan også la dørkarmen skinne enda mer ved å male den i en annen farge og la fargen fortsette et stykke ut på veggen. Da får du en effektfull ramme rundt døren.


Tapet er et must for å gjennomføre hotellstilen – gjerne på alle fire vegger ! Og ikke vær redd for mønster – da kan du vise enda mer personlighet i interiøret. Ett tips her er å male tak og gulvlisene i samme farge som tapeten for å strekke veggen og dermed øke romfølelsen. Er ikke proff, men ville fulgt rådet du fikk.


Farger til ulike rom – Hvilket rom du skal male har mye å si for hvilken farge du bør velge. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi. Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket. Mal i riktig rekkefølge.


På tidligere malte vegger passer det fint å bruke interiør PVA-maling med glans 0 sier malermester Idar Sypriansen. For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling, bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg