onsdag 20. juli 2016

Hvordan vaske hus utvendig

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Få pristilbud fra flere bedrifter. Mange tror de kan vaske med en høytrykkspyler, men det øker risikoen for å få vann i treverket og dermed råteproblemer på sikt. Når du har vasket ferdig skraper du bort alle løse malings rester, sier Jens Klinterback butikksjef i Byggmax.


Vask derfor med en kost. Hus er designet for at vann skal komme ovenfra.

Dersom du vasker huset utvendig feil, risikerer du fukt- og råteskader. Her får du en kort, men oversiktlig guide til hvordan du vasker. Slik vasker du utvendig hus ! Vakre Hjem BloggJuuhuu:)) Her kommer framgangsmåte når du skal vaske.


Som jeg håper flere skal gjøre etter at jeg forklarte hvorfor i forrige innlegg her. Når du vasker , fjerner du både skitt og skadelig sopp- og algedannelse, og etter noen få timers arbeid fremstår huset rent og godt vedlikeholdt. En god husvask bidrar til at du slipper å male så ofte og forlenger husets levetid.


Det er ofte lysmalte hus som får svertesopp. Så snart det er plussgrader der du bor, bør du vaske huset utvendig for å få en god start på utendørssesongen.

Du har alt å tjene på en husvask. Huset er din viktigste eiendel, og må tas godt vare på. Setter du av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, reduserer du faren for råte og huset ser ofte nymalt ut med en gang. PS: Veggen må være tørr før du maler!


Det tar normalt to til fire dager og det skal ikke være høyere enn fuktinnhold i materialet. De siste årene har stadig flere tydd til bruk av høytrykksspyler når de skal vaske huset fordi det går raskere enn andre metoder. Problemet er at dette synes å bli litt av en jobb når det på fremsiden av huset er over meter opp til mønet. Hvordan vasker man huset utvendig på enkleste måte? Med hageslangen mangler det omtrent meter på i det hele tatt å nå opp når jeg spyler fra bakken.


Og hva med påføring av vaskemiddel? Nå nærmer det seg vår og sommer, og da er det på tide å få ordnet opp utvendig. Ikke bare bed og planter skal ha stell, men huset også. Vi har en veldig fin lys off white farge på huset, men dere vet nok alle at det er skittsomt. Nå er huset så nytt, at noe hekk rundt for å skjerme har vi ennå ikke.


Regelmessig utvendig vask vil forebygge sopp og råteskader, samt gi økt levetid for maling og beis. Da får du fjernet soppsporer, skitt og sot som tærer på malingsfilmen, sier Jostein Brekka hos Jordan. Et malt hus kan stå i over ti år hvis du vasker jevnlig og passer litt på. Ifølge Brekka trenger du ikke nødvendigvis vaske hele huset på én gang.


En grundig vask av huset forlenger levetiden på panelet og det hindrer soppangrep.

Der fikk du en oppsummering av hvorfor du bør vaske huset ditt. Men les også hvordan skal gå fram når du skal vaske huset. Vi viser deg noen enkel grep for vask av utvendig hus og riktig produkter til jobben. Maling av hus med linoljemaling - videre fremgangsmåte. Hvis du vil vite hvorfor det er verdt å male huset ditt med linoljemaling eller lurer på hva ’linoljemaling’ er.


Fargevalg på hus utvendig. Hvor ofte bør man vaske hus. Da holder malingen seg pen lengre. Her er oppskriften på hvordan du vasker huset utvendig. Vi skal male huset i sommer.


Siden det er minst år siden sist gang huset ble malt utvendig av en tidligere eier, er det på tide å svinge penselen igjen. De som har greie på både maling og hus , anbefaler at huset vaskes en gang i året. Det har ikke vi gjort, så det må derfor til en grundig vask før vi kan sette i gang med å male. Spyl gjerne først over med vann, for å få vekk skitt som ikke sitter så godt fast.


Bland husvask og vann i en sprayflaske og spray på! Husker dessverre ikke blandingsforholdet i farten, men det står på flasken. La det virke noen minutter. Bruk linsåpe eller husvask, og påfør såpe med en trykksprøyte eller. Du kan godt vaske i dårlig vær, da tørker ikke såpen for deg underveis.


Når du skal male hus utvendig er det viktig at jobben gjøres riktig. Dersom du gjør et godt forarbei og en grundig jobb med malingen, må du kanskje ikke gjennomføre den omfattende oppgaven like ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg