tirsdag 19. juli 2016

Drektighetstid gris

Drektighetstid gris

Dyr som blir gravide kalles gjerne drektige. Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Drektighetstiden (svangerskapet) beskriver. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er. Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter.


Hvilket dyr går drektig lengst? Se hva det er, i denne artikkelen. Spolormsmitte kan bli spredt hvis ukompostert gjødsel spres før høsting av grønnmasse for direktefôring eller silo, likedan hvis enga brukes som beite til andre dyreslag samme år som det har gått gris der.


Det finnes også andre typer rundorm hos gris , men de er vanligvis mindre skadelige og lettere å bli kvitt. Med fokus på helse og livskraftige lam. Skal ikke brukes til lakterende.


Ved transport av hest , storfe, småfe, struts og gris skal kjønnsmodne, ukastrerte hanndyr holdes fysisk atskilt fra hunndyr, hingst fra hingst og råne fra råne. Det er derfor også den perioden hvor. Norsk landsvin på Soma Gård.


Tamsvin stammer fra villsvinet Sus Scrofa. Hannen kalles råne eller galte og hunnen kalles purke. Den blir kjønnsmoden ca mnd. I Norge holdes norsk landsvin og yorkshire.


Jeg bare lurer på hvor lenge svangerskapet til en katt varer? Katter er drektige i ca. I moderne norsk smågrisproduksjon går ungene vanligvis sammen med mora i fem til seks uker etter fødselen før de skilles ad.


Gris eller svin (Sus scrofa domesticus), også kjent som tamgris og tamsvin, er en underart av villsvin (Sus scrofa). I vitenskapelig sammenheng blir tamgrisen også referert til som Sus domesticus. Mye tyder på at tamgrisen oppsto som følge av flere samtidige uavhengige prosesser på forskjellige steder i verden.


Drektighetstid gris

Fakta om grisen: Grisen kan eta mest all slags mat. Den er reinsleg, sosial, læreviljug og nysgjerrig. Mamma gris heter purke. Hva heter pappa gris ? Den første melka etter fødsel beskytter ungen mot sykdommer og er veldig næringsrik.


Brunsten kommer med dagers mellomrom hos kua. Dette er en gjennomsnittsverdi, og vi regner med at en variasjon fra til dager er normalt. Kvige er hunnen fra 1-årsalder til første kalving. Kuas drektighetstid er 2– 3døgn. Tyggingen skjer sidelengs, slik at plantekosten blir malt.


Fortenner mangler i overkjeven. Halen er lang med en kort dusk. Den har mager (vom, nett, blad- og løypemage), klover og biklover.


I store deler av verden er det vanlig at en gravide purke skal oppbevares i en såkalt purkebås for hele hennes uke drektighetstid. En purkebås er et metallkasse eller buret, vanligvis med en naken slatted etasje, som er så smal at purka ikke kan snu og kan bare stå opp og legge seg ned med vanskeligheter. Storfe (Bos taurus), også kalla kveg, tamfe og kyr etter namnet på hodyra, er drøvtyggande planteetarar som er viktige i landbruk verda over. Er det nokon som har tips ang paring av lam. Har tatt over ein liten saueflokk og vil gjerne auke raskast mogleg, utan å bruke for mykje pengar på livdyr.


Drektighetstid gris

Sauen hører til de eldste husdyrene og ble temmet før det egentlige jordbruket kom i stand. De eldste funnene er fra Nord-Iran ved Kaspiske hav og blir datert til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg