tirsdag 19. juli 2016

Male grunnmur

Reserver ditt Hotell i Male online. Om du har en ubehandlet- eller behandlet grunnmur som trenger vedlikehol det er mange gode grunner til at du bør male muren din – og det er like mange gode grunner til at du bør male den med JOTUN DryTech Murmaling. Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet. Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling, slik som akrylmaling for mur.


Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur.

Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Dersom du har noen ujevnheter i muren, bør du først male med JOTUN DryTech Murfiller Filleren skal villstrykes med pensel. Du får et flott resultat når du legger på filler og det gjør muren helhetlig og pen. Bruker du filler trenger du også bare å male ett strøk senere, mot normalt to.


En av de vanligste feilene folk gjør med slik mur, er å male den med akrylmaling, sier Paulsson. Nesten alle private bruker akrylmaling på grunnmuren, med det resultatet at malingen flasser etter kort tid. Akrylmaling er en tett maling som puster for dårlig på en grunnmur.

Bruk av feil malingstype kan få store konsekvense. I Norge er det mange som velger en hvit grunnmur , men har du tenkt på at fargen på grunnmuren i stor grad kan påvirke helhetsinntrykket av boligen? Hvis man har en høy grunnmur , kan en mørkere farge være fin, men ikke så mørk som huset.


Har man et anikt hvitt hus, vil det virke møkkete med en kritthvit grunnmur under. Fargen vil si mye om hvordan du oppfatter huset ditt. Jeg ville nok alltid ha valgt en mørkere grunnmur enn resten av huset. Bygg i skrånende terreng har en større grunnmur foran, og en mindre mur ned mot bakken bak. Her kan en velge å behandle grunnmuren foran som en hvit førsteetasje, og den bakre delen som vanlig grunnmur.


På 80- og 90-tallet skulle det være klare farger og jevne overflater, også på huset. Flere valgte å male med plastbaserte produkter, men mange opplevde raskt at grunnmuren slo sprekker. Malingen hadde en kvelende effekt på pussen, som etter kort tid falt av i store flak eller løste seg opp til fint, krittliknende pulver.


En fin grunnmur hever helhetsinntrykket! Velg riktig farge på grunnmuren! Har malt grunnmuren før, og brukt både vanlig grunnmur -maling og en spesiell diffusjons-åpen maling (husker ikke navnet) Men som bildet viser så sprekker dette, og maling og også litt av den ytterste pussen faller av. Det er ikke bare nederst på grunnmuren, selv om det er verst der.


Er det noe å gjøre med dette ? Isolering av grunnmur. Først ett lag, så et nytt som du legger på tvers av retningen på laget under.

Når du skal legge ut isolasjonsplatene, er det vanlig å gjøre det i to omganger. I tillegg legger du begge lagene i mursteinsmønster, også kalt forband. Hele poenget er å unngå gjennomgående skjøter.


Det er typen grunnmur og murpuss som bestemmer hva slags maling du bør benytte. Det viktigste er at malingen lar fukt slippe ut. Mur og puss er porøse materialer som lett suger til seg fuktighet, og den fukten som kommer fra huset, må slippes ut – ikke stenges inne i muren og lage fuktskader. Skal male grunnmuren til moren min, og begynte smått i stad med å se på muren og dens forfatning.


Jeg begynte å skrape litt for å sjekke hvor godt malinga satt, og på enkelte steder hadde den allerede flasset ganske kraftig av, mens på andre steder måtte jeg slite skikkelig for å få av laget. Fargen kan få huset til å sveve eller ligge godt forankret til bakken. Mens en grunnmur med lik lyshet, eller som er mørkere enn huset, lander det på bakken.


De fleste hus kler best å stå på en mørkere grunnmur. Derfor er det viktig å pusse grunnmur. Selv om grunnmuren ikke utgjør en stor del av husets ytre overflate, er det likevel viktig at den er hel og pen. I tillegg til skjønnhetsverdien skal pussingen av grunnmuren nemlig også beskytte grunnmuren. Grunnmuren er utsatt for vind og vær året rundt.


Har du pussebrettet klart Da setter vi i gang! Anbefalt forbruk grunnmur kilo pr. Pusset mur males med JOTUN PREMIUM MUR systemet. Hvor lenge bør jeg vente før jeg kan male muren? Hvilken maling (og evt. forbehandling) kan jeg bruke på muren?


Malingen vil bli utsatt for direktevarme fra peisen (nærmeste er ca. 10cm). Noen som har tips eller anbefalinger?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg