mandag 2. juni 2014

Glassverket jevnaker

Glassverket jevnaker

Surrounded by forests, Norwegians have built their houses out of wood. Bli kjent på Glassverket. Vi har butikker, spisesteder, gallerier og museum - her får du full oversikt!


Glassverket jevnaker

Showroom for belysning. Glassmuseet er det største i Norden, og viser et tverrsnitt av det Hadelands glassblåsere og designere har skapt de siste 2årene. I Glasshytta kan både barn og voksne få blåse sin egen honningkrukke eller drikkeglass til å ta med hjem. Produksjonen av glass ved Hadeland Glassverk skjer fortsatt etter de samme metodene som for over 2år siden. Se glass bli til, og prøv deg som glassblåser selv.


Vi har også kurs, konferanse og selskapslokaler. På Kistefos og glassverket. Bakgrunnen var et ønske om å bli bedre kjent med de to sentrale kultur- og turistattraksjonene som Jevnaker kommune er vertskap for. En stødig kar fra Jevnaker. En kar som vet hva som kreves av et glass ment for de dyreste konjakker.


Glassverket jevnaker

Erfaring er avgjørende for sluttproduktet. Produktet blir selvsagt håndlaget, og det er nok ikke tilfeldig at Rustad har siste hånd på verket, før rensing, pakking og salg til kunden. Det fantes ikke tilstrekkelig mange norske glassarbeidere, og derfor var man avhengig av utenlandske gjestearbeidere. De fleste utenlandske glassarbeiderne ble hentet inn fra Tyskland. Juletrefesten ble åpnet av produksjonskoordinator Asle Bakken, etterfulgt av Elin Hammer som leste juleevangeliet.


Hos oss finner du alt du trenger til kjøkkenet. Om det skulle være et vinglass, en vase, eller andre produkter fra Hadeland Glassverk. Kjøp på nett og få rask. Randsfjord Glassverk hadde en egen stor bolig til flere av sine arbeidere. Dette huset ble blant folk på Jevnaker kalt ”Boli’n”.


Glassverket jevnaker

Den ligger nesten vegg i vegg med selve glassverket. Etter hvert var det ikke bare ansatte ved verket som bodde i ”Boli’n”, men andre også. For mange av de ansatte ved glassverket valgte å bygge egne hus.


Kun én time fra Oslo, i idylliske omgivelser ved sørenden av Randsfjorden, ligger Hadeland Glassverk. Hit kan du komme for å oppleve deres tradisjoner, historie og kultur, samt se det siste innen trender og design. De har åpent hele uken, også lørdager og. Glassverket er åpent hver dag hele året og de har et variert aktivitetstilbud.


Jevnaker strekker seg fra Randsfjordens sørende nordover mot Gran, mot sør og vest til Nordmarka og Ringerike (Buskerud) og i øst til Lunner. Vi er stolte av vår historie, men er også opptatt av å utvikle oss. Jevnaker , kommune i Oppland fylke, på Hadeland lengst sørvest i fylket.


Hvert år lanserer vi to nye kolleksjoner. Jevnaker ligger en drøy mil nord for byen Hønefoss, drøyt to mil sørvest for tettstedet Gran. På sørsida av Jevnaker er Eggemoen med fylkes- og kommunegrense til Buskerud og Ringerike, i øst ligger Nordmarka (kalt Øståsen i Jevnaker ). Nordmarkas høyeste punkt, Svarttjernhøgda (7moh.) ligger i Jevnaker kommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg