torsdag 26. juni 2014

Luftrensende planter

Luftrensende planter

Grønne planter Med grønne planter får du et behagelig og mer harmonisk innemiljø. Det finnes plantesorter som passer til alt fra et solrikt vindu til en mørk krok, og planter som ikke trenger å vannes så ofte. Finn dine grønne potteplanter til stuen her!


Luftrensende planter sænker rumtemperaturen. Undersøgelsen gav ikke entydigt svar på, om planter påvirker koncentrationsevnen. På det biovidenskabelige bibliotek angav af de studerende, at rumtemperaturen var alt for høj.


Deres forskning ga tydelige konklusjoner på at grønne planter påvirker inneklimaet på en positiv måte. Reduksjonen i formaldehyd og benzen er meget signifikant, skriver de blant annet i sin rapport. Og i enkelte tilfeller viser forsøkene at enkelte planter fjernet nesten totalt fjernet e forurensende stoffene. Ti på topp grønne planter.


NASA har laget en ti-på-topp- liste over grønne planter med gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, stell og vedlikehold. Det gjelder bare å huske på og ikke vanne for mye spesielt i vinterhalvåret. Planter pynter i soveværelset.


Det er grund nok til at have dem stående der. Mange planter har samtidig en vigtig bonuseffekt: de renser luften for adskillige skadelige stoffer, der findes i vores boliger. I NASA Clean Air Study har det amerikanske romforskningsinstituttet utarbeidet en liste over planter som renser inneluften for giftstoffer helt naturlig.


Luftrensende planter

Ekspert på grønne planter hos Mester Grønn, Kari Brekke, sier at det ikke er uten betydning hvilken type plante du velger til kontoret. Kraftigere planter med større stamme absorberer mer COenn mindre planter. I tillegg er enkelte planter som orkidéer og sukkulenter natt­aktive.


De fleste af disse planter udviklede sig i tropiske eller subtropiske miljøer. BoBedre viser deg luftrensende planter som ikke bare forbedrer luftkvaliteten, men også får deg til å sove bedre. Selv NASA peker på de positive effektene av planter på soverommet, så kanskje det er verdt å teste ut? En anden robust plante er bajonetplanten.


Den frigiver blandt andet ilt om natten og absorberer kuldioxi hvilket gør det lettere at ånde og booster immunforsvaret. Jeg har alltid hatt mye grønne planter inne og tatt mengder med avleggere gjennom årens løp. Du finder et stort udvalg af luftrensende planter hos Gug planteskole og vi står altid klar med at give dig professionel og kvalificeret råd og vejledning. I dette innlegget presenterer vi fem luftrensende planter.


Og så er grønne planter ovenikøbet nemme at passe. De fleste grønne planter trives med minimal pleje og flere af dem kan placeres i mørke rum og fugtige steder, eksempelvis på badeværelset. Særlig i små rom har planter en støydempende effekt. Undersøkelser utført av RMIT Universitet i Melbourne, Australia viste at å plassere én plante i et lite rom kan bedre luftkvaliteten med. To planter bedret luftkvaliteten med og ga økt mentalt velvære.


Et bedre indeklima mindsker risikoen for søvnløshe stress og hovedpine. Visse planter har en svært beroligende og rensende effekt, og bidrar til et bedre innemiljø. I tillegg kan plantenes egenskaper også forbedre nattesøvnen din – du må bare huske og velge riktige planter ! Vi viser dig de bedste luftrensende planter til dit soveværelse, så du få en bedre. Vår dyktige faglærer, Torild påpeker at enkelte planter kan rense luften. Velger du riktige planter , vil de opptre som en naturlig luftfukter og luftrenser.


Men det er viktig at du velger riktige planter som passer til. Mange grønne planter kan ta opp i seg CO og noen grønne planter absorberer også enkelte andre kjemiske agens fra stueluft. Noen planter har lett for å gi kontaktallergisk eksem.


Luftrensende planter

Det skal store mengder planter til for at gassopptaket skal monne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg