fredag 3. februar 2017

Maling til vegg

På utkikk etter vegg maling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Sjekk ut Maling Vegg Innendørs.


Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy. Se mer og kontakt oss her!

På tidligere malte vegger passer det fint å bruke interiør PVA- maling med glans 0 sier malermester Idar Sypriansen. For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling , bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er.


Når det kommer til glansheten i malingen til vegg , så egner matt eller halvblank seg best. Velger du maling på baderomsveggen, er du garantert et ”levende” rom – hvor du kan endre stil og atmosfære så ofte du ønsker det. Nytt bad på 12 til en rimelig penge – akkurat slik vi drømmer om! Den riktige malingen til vegger.


Skal du kjøpe den dyre malingen eller er den billige bra nok til maling av veggene?

Dette er noe som diskuteres flittig blant gjør det selv-folk, også i diverse forum på nettet. Men en dyrere maling kan bli mer lønnsom i lengden. Les mer om vedlikeholdsintervall.


Har du treverk på deler av veggen , slik som panel, burde du kanskje lakkere den for å bedre holdbarheten og holde fukten ute. Vi har også platemateriell hvis du vil legge plater over den gamle veggen før du maler. Maling har mange fordeler siden det beskytter underflaten mot fukt og vil senere gjøre det lettere for deg å vedlikeholde veggen.


Er egnet for både listverk, dører, vinduer og møbler. Blank maling på taklistene vil gi et markert skille mellom vegg og tak. Da bør de males med samme matte glansgrad som taket. Den er lett å påføre, dekker godt og gir et pent sluttresultat. Malingen tørker raskt og er overmalbar etter kun én time.


Da kommer det ikke maling ned i randen der lokket sitter. Papptallerkener er smarte greier når du maler. Bruk en under spannet og en til å legge pensler og rørepinne på. Tildekking av vegger gjør du med dekkeplast, som det finnes lure varianter av.


De kommer med tape festet på den ene langsiden. Dette er for ett strøk, og du vil, i de fleste tilfeller, trenge to strøk maling. Eksempel: Flaten som skal males er kvadratmeter.

Matte farger ser ofte penere ut på veggen , og gir bedre kontraster – men dette er i bunn og grunn en smakssak. Skal du male kjøkkenet, bør du derimot velge en vaskbar type maling , som tåler mer slitasje og fuktighet, sier Sven André Pannberg i MAXBO. Maling av møbler krever en hardere maling som tåler mekanisk slitasje. Owatrol Selvlysende maling har høy lysstyrke og gir selvlysende dekorative effekter på vegg , tak, trapper, dører, interiør og andre flater. Ideell til barneværelse med stjernehimmel, hemmelige beskjeder som lyser om natta etc.


Det følger med en sjablong med mange flotte figurer. Tapet er en annen mulighet for å gi et ekstra personlig touch til boligen. Kle en enkelt vegg eller et helt rom med tapet som komplementerer din fargepalett i resten av boligen. Det kan være en vanskelig øvelse – men gjør du det riktig, får du til gjengjeld en fullstendig unik bolig som med garanti vil skape misunnelse hos gjestene dine.


Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg , tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male. Etter at du har sparklet, bruker du et slipebrett på forlengerskaft og pusser veggen lett.


Slipestøvet fjerner du. Nordsjö et godt valg. Så kan du med fordel grunne med en heftgrunn. Deretter legger du på veggfornyeren, så er du klar til å male.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg