fredag 10. juni 2016

Papirtapet

Baksiden på et papirtapet kan være forlimt. OVERFLATE: Papirtapeter finnes i mange forskjellige tykkelser og kvaliteter. Noen er meget tynne og sarte, andre er tykkere og mer robuste. Mange muligheter på overflaten, tapetet har god fargegjengivelse og dybde i farger.


Papirtapet i god kvalitet er ikke vanskeligere å henge opp enn at normalt nevenyttige personer enkelt kan gjøre dette selv. Fordelen med Papirtapet er overlegen trykk-kvalitet.

De aller vakreste, detaljerte og mest fargerike tapetene er ofte produsert i denne kvaliteteten på grunn av det presise og klare trykket man får på papir. Her bruker du tapetklister som du smører på baksiden av tapeten. Vær nøye med å dekke hele bredden og bruk gjerne en bred pensel.


Når limet er på, brettes tapeten slik at limside ligger mot limside. Da tørker ikke limet mens det trekker inn i tapeten. Sørg for at du ikke bretter så hardt at det blir brettekanter i tapeten. Papirtapet egner seg best i alle tørre oppholdsrom som stue, gang, sove- og barnerom.


Det tåler å bli rengjort med en fuktig klut, men bør ikke skrubbes.

Det er også en miljøvennlig tapet som puster. Mange ønsker å male over gammel tapet, dette går som regel veldig fint. Man har mange forskjellige tapet å ta hensyn til, men hovedaktørene her er vinyltapet, papirtapet og fibertapet.


Vinyltapet inneholder et mykning-stoff som kan provosere frem en kjemisk reaksjon når maling påføres. Et godt forarbeid er viktig for at du skal få et godt resultat ved maling av tapet. På våre nettsider gir vi deg stegene slik at du skal lykkes med jobben.


Hvordan male tapetsert vegg. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Annen tapet, som papirtapet , tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen.


Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir. Jævelskapet sitter veldig godt, nemlig, og jeg vet ikke helt hvordan det er lurest å gå fram. Planen var opprinnelig å rive tapet, sparkle (helsparkle), male over.


Velg og vrak blant tapeter med trendy design som lar deg skape et spennende hjem. Tapeter fra Ellos til bra priser. Shop enkelt online hos Ellos.


Andre typer tapet, som papirtapet , tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over.

Før du setter i gang med å male over tapetet, bør du fjerne alt som er løst eller lime fast løse fliker. Uansett hva du maler me oppløses limet under tapetet når du maler og tapetet løsner fra underlaget. Stort sett fester det riktignok igjen når malingen tørker, men det er stor sjanse for at du får store bobler. Trøsten er at papirtapet stort sett er svært enkelt å fjerne helt hvis du fukter det med vann først. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet , samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet.


Jotun Grunning for tapet. Fibertapet også kalt non-woven tapet er en tapet laget av mineralpapir, en kombinasjon av cellulose og polyesterfibre som er presset sammen. Den ulike tykkelsen på. Vi har et bredt utvalg av tapet i forskjellige mønster og farger, slik at du enkelt skal finne noe du. Ingen pusser opp og renoverer like mye som oss nordmenn.


Skiturer og båtliv, sier du? Det kan ofte heller virke som om det er en folkesport å stå på. Hei, Jeg skal male veggene i stua og lurer på hva som er best av å fjerne papirtapet en eller og male over.


Problemet er at tapeten er dårlig lagt, det er overlapp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg