torsdag 30. juni 2016

Helblank maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Slik velger du riktig glans: Taket.

Sot, støv og skitt setter seg lettere i en matt maling. Tilsvarende kommer eventuelle feil i underlaget frem. Glansgraden Gjør flaten lettere å vaske ren.


Bruk en teip for å dele opp en overflate, mal overflatene med forskjellige varianter av matt og blank maling for å sehvilken effekt du vil ha. Hva betyr de forskjellige grader av glans på malingsspannene? Jo blankere en maling er, jo mer lys reflekteres, og dermed oppstår også både gjenskinn og skyggevirkninger. Det er årsaken til at mange velger blanke overflater på listverk og vinduer.


Den blanke, glatte overflaten fremhever de tingene i rommet du virkelig er stolt av.

For eksempel et vakkert stukkatur, en gammel dør eller fine. Etter hvert som matt maling har blitt tatt mer og mer i bruk, kan det være lurt å gjøre seg kjent med glansgradene. Når du skal kjøpe inn maling , vil du nemlig komme over ulike tall, som sier noe om hvor blank malingen er.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Hos Maxbo finner du maling til utendørs bruk som beskytter mot det norske klimaet.


På nye panelte tak er det viktig at treverket er tørt, eller får lov å tørke helt opp, før det males, ellers vil det bli umalte felter i fugene når treverket krymper. Kjøp på nett eller i butikk. Bruk kvistlakk for å hindre utsiving av kvae og harpiks. Jo flere strøk kvistlakk, dess bedre beskyttelse.


Male fargen opp på veggen før du kjøper et helt spann maling Se produkt. Polyuretan Gulvmaling Se produkt. Tidligere malte flater vaskes med Gjøco Interiørrens og skylles med vann.


MF harde underlag, gammel halvblank eller blank maling mattes ned med sandpapir og avstøves. Alle flater grunnes med strøk Gjøco Sperregrunn. Et støvkorn som lander på våt maling blir forstørret mange ganger og lager et tydelig merke.

Det ideelle er et helt støvfritt rom. Høy luftfuktighet binder støvet. Har du en luftfukter kan du bruke den. Spruteflaske med fin dusj gjør også jobben. Bruk en jordfuktig fille når du skal fjerne støv fra overflaten før du maler.


Blank maling gir ett flott resultat, men krever at grunnarbeidet er bra, da sår og skader synes godt. Du får en rengjøringsvennlig overflate, som fremhever underlaget uten at feil og sår synes like godt som på en helblank maling der det meste vises. Lenge siden du har malt? Ny maling krever nye teknikker, her ser du hvordan du behersker den nye vannbaserte malingen.


Er det hakk, ujevnheter eller dype riper i skapene, kan du jevne det ut med sparkel. Dette er det stadiet i prosessen det er smartest å sparkle. Bruk rulle for å få grunning og maling fort og jevnt utover.


Jeg godtar at AkzoNobel behandler mine personlige opplysninger, inkludert behandling foretatt av andre selskaper AkzoNobel-konsernet samt enheter som opptrer på. Bruker man matt maling synes ikke skjøter og sånt like godt. Og man slipper av lyset skinner i fargen, noe som får den til å se annerledes ut enn den er, sier Ramsøskar. Fordelene med matt maling er av ren estetisk art, hvor fargene får en mer fløyelsaktig effekt, og blir en del av veggen og strukturen i veggen, mener Thurmann-Moe. Glansen er angitt i parentes i avsnittet nedenfor.


En kan ha som tommelfinger-regel at dess blankere malingen er des enklere er den å vaske. Store flater som en slett dør kan med fordel deles opp i mindre felter. Påfør LADY Supreme Finish, start alltid øverst og fordel malingen jevnt.


Ved mindre flater kan malingen påføres hele flaten før den slettes med en pensel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg