mandag 17. mars 2014

Eteriska oljor

Jag blev introducerad till dessa oljor i ett försök att rensa huvudet kan man säga. Jag har varit ganska duktig på att bara köra på och inte vila. Stillhet har blivit min nya passion i livet, och det är jag mycket tacksam för. Min första upplevelse med eteriska oljor blev en oljeblandning som heter Balance och en som heter Vetiver.


Dewdrop som är den enklaste och därför billigaste av dem två doftspridarna som kommer med ett startkit.

Den är gjord helt i en plast som inte kan frätas ner av eteriska oljor. Citrusoljor fräter annars på plast och därför ska man vara säker på att man använder en doftspridare som kan hantera eteriska oljor av god kvalitet. Eteriska oljor är basen för aromaterapi och oljorna används också för smaksättning i livsmedel. Blanda med måtta och sunt förnuft. Förvara oljorna svalt och mörkt, med korken ordentligt påskruvad.


Stärka både kropp och. Oljorna har många användningsområden och utvinns från aromatiska extrakt från blommor, växter och frukter. Löser spänningar och stimulerar fantasin.

Våra eteriska oljor är en del av våran Eden-kollektion och använder en mängd metoder för att utvinna 1 ren olja från växter, frukter och löv. Oljorna måste alltid blandas ut i något annat för att inte verka för starkt, som till exempel en vegetabilisk olja. Sist men absolut inte minst bör de eteriska oljorna vara strikt ekologiskt certifierade, en garanti att oljorna är fria från bekämpningsmedel. Många av dessa används vid tillverkning av parfymer och andra kosmetiska produkter, även om syntetiska doftämnen blivit allt vanligare.


Köp ekologisk eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet. De olika formerna av eteriska oljor som finns kommer från växtriket. Oljan kommer nämligen bland annat från bladen på olika växter.


I bladen på växter finns där väldigt små ”fickor” med olja i. Växterna där du hitta eteriska oljor är så kallade aromatiska växter, alltså olika former av löv, frö, blommor, kvistar och rötter. Dessa oljor gör sig fantastiskt som naturliga luftrengörare, rumsdofter och stämningshöjare. Tillsätt bara några droppar av dina valda eteriska oljor i en luktfuktare eller aroma diffuser (följ anvisningarna på maskinen). Eteriska och kallpressade oljor har fantastiska egenskaper även för hemmet. Beställ eteriska oljor från doTERRA Sverige, och börja stötta din kropp, familj och välmående på ett naturligt sätt.


En eterisk olja är de flyktiga beståndsdelar som doftar i en växt. Ekologiska eteriska oljor framställs genom att vissa delar av en växt ångdestilleras, eller kallpressas som med citrusfrukter. Oljorna är starkt koncentrerade och består av komplexa naturliga doftämnen som påverkas av ursprung och kvalitet.

Dessa eteriska oljor innehåller växtens alla karaktäristiska läkande och helande krafter. Det krävs i regel bara ett par droppar för att uppnå effekt och som regel späds eterisk olja ut med vatten eller vegetabilisk olja. Här finner du ekologiska eteriska oljor av högsta kvalitetet.


Välj bland flera olika dofter och verksamma ämnen till hudvård och aromaterapi. Använd eteriska oljor och doftoljor före eller efter din yogaträning eller för att förgylla din vardag med härliga egenskaper från naturliga ingredienser. Varje eterisk olja är unik i sin sammansättning. Hur använder jag eteriska oljor ? Som kroppsolja eller massageolja: Tillsätt 2-droppar av eteriska oljor till matskedar basolja.


Den som just har upptäckt de eteriska oljornas magiska värld är på väg mot en bättre vardag. Man kan använda sig av eteriska oljor på lite olika vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Nedan kan du lära dig om några eteriska oljor och deras egenskaper. Den här artikeln fokuserar inte på deras kosmetiska användningsområden, utan på hur de kan förbättra din fysiska och även mentala hälsa. De är alla utvinna av växter och ska främja hälsan och välbefinnandet på olika sätt.


Det finns massor av olika eteriska oljor. Det kan vara utvinna från många delar av frukter och växter så som från ve frö, skal, bla harts med mera. Doftsätt dina egengjorda hud- och hårvårdsprodukter med din favoritdoft, eller för dig som använder tvättnötter ger några droppar av en ekologisk eterisk olja en extra fräsch doft till din tvätt.


Vare sig du är ute efter att läsa på om eteriska oljor och lära dig mer om dess fantastiska egenskaper, eller om du vill köpa och letar efter en försäljare på nätet, så är detta hemsidan för dig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg