onsdag 12. juli 2017

Falu rödfärg

Falu rödfärg

De är framtagna i samarbete med Mia Svalänge, känd för sin modernisering av traditionell svensk brukskonst. Passar särskilt bra vid svensk väderlek då slamfärgens sammansättning gör att träet andas och minimerar på så sätt risken för röta. Falu Rödfärg är inte bara en husfärg, det är svensk kulturhistoria på burk. Faluröda byggnader finns över hela vårt land och färgen är en del av vår kulturhistoria.


Falu rödfärg

Norge har vi ikke så lange tradisjoner med malingen men har benyttet det på låver, uthus og sjøboder. Helmatt Rödfärg tillverkad i Falun med miljövänliga pigment. Slamfärgen är tillverkad med järnvitriol och kokad och ger en klassikt helmatt yta. Färgen har hög och jämn kvalitet och vi använder miljövänliga miljövänliga kulörstabila pigment.


Här kan du titta på våra produkter och få all den information du behöver. Behöver du mer hjälp om hur vår e-handel fungerar finner du det under våra hjälpsidor i menyn. Den rödfärg som finns idag härrör oftast från Falu koppargruva. Färgen ger ett öppet skikt som låter träet andas – den släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen.


Falu rödfärg

Detta minimerar risken för röta. En modern tradition som andas svensk idyll. Falu Vapen Rödfärg , den traditionella slamfärgen i Falu Röd och Svart kulör, är gjord på linolja, mjöl, järnvitriol och järnoxidpigment.


Klassisk rödfärg från Falu Vapen! Färgen är avsedd för målning på nytt virke eller virke tidigare målat med slamfärg. Virket som målas ska ha en yta motsvarande ohyvlat trä.


Den används till ny- och ommålning av exteriöra ytor av ohyvlat virke. Slamfärg är en diffusionsöppen färg, vilket betyder att träet andas. Det är en mycket bra färgtyp ur miljö- och hälsosynpunkt. It is for me my Madelaine, it brings back all the years. Den bildar inte något tätt skikt, därför kan träet fortfarande andas.


Färgen släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Original Faluner Schlammfarbe, bleihaltig, für ausschließlich sägeraue Holzfassaden. Schlammfarbe ist die klassische Farbart für ungehobelte sägeraue Holzfassaden in Skandinavien, wo sie für den Anstrich von Scheunen und Schuppen verwendet wird.


Självklart, ryter man i luren, har någon illvillig skurk mixtrat med färgblandningen. Men nu har den gjort det. Vid nymålning räkna med två strykningar.


Späd första strykningen med tio till tjugo procent vatten. Det ska alltså inte gå att göra en sämre färg och sälja under det namnet. Av kopparfattig malm, som vittrat under århundraden, bildas ”rödmull”, som förutom koppar innehåller en sällsynt sammansättning av järnockra, kiselsyra och zink.


Två år i rad har vi missat att ställa våra färgburkar frostfritt. Det är lite pinsamt att erkänna för man tänker att man borde lära sig. Det känns surt när man öppnar en färghink och möts av grynig obrukbar falu rödfärg.


När man dessutom har två stora hinkar med samma sörja blir det extra surt. Lokala avvikelser i sortiment kan förekomma. Vi reserverar oss för tryckfel, avgiftshöjningar från leverantör samt slutförsäljning. Den låter träet andas, vilket minskar risken för röta, och den följer träets naturliga rörelser i sol, regn, snö, värme och kyla.


Han sa då att det gick bra att högtryckstvätta om man höll lite avstånd. Falu rödfärg är en slamfärg för målning av trä utomhus. Används för obehandlat och ohyvlat virke av fura eller gran, även för ommålning av ytor tidigare målade med slamfärg.


Slamfärg består av vatten, linolja, mjöl och mineralhaltigt pigment.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg