mandag 15. mai 2017

Beis til terrassegulv

Vi leverer terrassegulv i plast eller kompositt. Kom innom vårt Showroom på Notodden for inspirasjon. Men, den evige diskusjonen: Skal man gå for beis eller olje?


Og skal man kjøpe rimelige eller dyrere varianter? Adrian Sve er avdelingsleder ved Byggern Stavset, og råder deg alltid til å gå for en terrassebeis når du skal vedlikeholde terrassen din. Noe av det viktigste for et pent sluttresultat er likevel at du ikke bruker for mye beis.

Beisen skal ikke danne en film oppå treverket, den skal. Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her.


Men beis og beis er ikke alltid det samme, og det er viktig å være klar over at beis til kledning og beis til terrassegulv er to forskjellige ting. Blant både olje og beis finnes det også forskjeller i kvalitet. For å komme til der det er for trangt og smalt for rulle, bruker du en beispensel.

La beisen trekke inn i 5-minutter og tørk av overskuddet med klut eller fille, eller lås rullebøylen og etterstryk med denne, for å fjerne overskytende beis. Til påføringen finnes flere gode verktøy og kombinasjoner av verktøy, som malerull og fordriver på forlengerskaft, pensel og fille, eller en malepute. Uansett verktøy er det noen forutsetninger som må være til stede: Treverket må være godt rengjort og tilstrekkelig opptørket.


Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Påfør ett tynt strøk, og tørk av eventuelt overskudd med en tørr, lofri klut.


Jobb raskt og effektivt. For å få et jevnt og pent resultat, anbefaler vi deg å sluttstryke tynt inn i foregående felt. Beis – bord i hele lengden. Det er fullt mulig å gå fra oljet til beiset, beiset til oljet, og fra beis til beis - med forskjellige farger.


Det krever bare litt forarbeide, men dette bør ikke ta mange timene, forteller Dagny Thurmann-Hoelseth i Fargerike til DinSide. Slik vasker du terrassen lettest. Terrassebeisen skal trenge inn i treverket, og ikke danne film. Når du vasker terrassen, er det en fin sjanse til å sjekke om treverket trenger ny beis. Men før du eventuelt går i gang med beisingen, bør du stoppe opp og spørre deg selv: Er treverket tørt nok?


For selv om temperaturen ute stiger, og du fint kan vaske terrassen, er det ikke sikkert treverket er tørt nok for beis.

Er treverket slitt og flisete anbefales å slipe det til det fremstår som lyst i fargen og uten fliser. Siden beis er en transparent behandling, vil underlagets egenfarge ha innvirkning på sluttresultatet. Skal plattingen få en annen farge enn den hadde fra før, må alle rester av gammel behandling slipes vekk eller fjernes kjemisk. Beisen ble senest kåret til best i test i Hyttemagasinet nr.


Terrasseoljen kan, på samme måte som med Tinova UV Super terrassebeis, benyttes til terrassegulv og hagemøbler av trykkimpregnert tre o. Begge produkter trenger godt inn i underlaget og hindrer fuktinntrengning og oppsprekking. Bruk samme fremgangsmåte som over, men pass på at du forbehandler treet riktig først. Hos Maxbo finner du terrassebeis til terrassen og plattingen. Kanskje er du som meg, og kjenner at så fort snøen smelter fra uteplassen, vekkes tankene om den kommende sommeren som ligger foran oss. Kjøp på nett eller i butikk.


Den deilige følelsen av lys og varme fra morgen til sen kveld. Bare føtter mot varmt terrassegulv. Ta hensyn til husets farge når du skal velge farge på terrassen.


Slik gjør du det: Det er viktig at underlaget er tørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg