tirsdag 13. desember 2016

Trepanel vegg

Ferdigmalt panel for vegg og tak. Treets gode og unike egenskaper som et pustende, varme og fuktstabiliserende materiale blir ikke svekket. Du velger fargen og profilen du synes passer best for å skape det rommet du ønsker deg. Hos MAXBO finner du et stort utvalg av innvendig panel.


Både behandlet og ubehandlet. Du blir ikke skuffet når du kommer innom XL-BYGG for å se på trepanel til vegg eller himling.

Velkommen innom for en paneldebatt! Trepanel sitter i ryggmargen vår. Lister som matcher til trepanel.


For optimal finish bør du velge gulvlister som binder sammen eller skiller vegg og gulv på en elegant måte. Bruk fantasien din, nå er alt mulig. Moelven sine interiørpaneler er et levende produkt produsert av furu med høy kvalitet.


Våre malte interiørpaneler er nedtørket til ca , noe som gir en stabil panel etter montering. Deretter festes karmlisten. Utvendig hjørne avsluttes med en vinkellist eller en utvendig hjørnekasse.

Innvendig hjørne avsluttes enten mot hjørnelist eller mot innvendig hjørnekasse. På dør og vindu benyttes utforing, slik at man oppnår riktig avstand til overflate innvendig vegg. Består taket av tre eller treplater, kan panelet som regel spikres direkte på plass. Monteres panelbordene på lekter, blir det plass til skjult elektrisk anlegg over bak panelet.


Husk at det skal være klaring på min. Panel i tak festes på samme måte som på vegg. Når bordene har fått tilpasset seg temperatur, er sjekket og sortert, kan de festes på vegg eller i tak. Vanligvis spikrer man panel og lister med spiker med firkantprofil og forsenket hode, såkalt dykkert. Den brukes når spikerhyllene skal skjules eller senkes ned i treverket.


Tre har unike hygroskopiske egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. Dette gjør at tre bedrer inneklimaet, har gode akustiske egenskaper, er varmeisolerende og et holdbart materiale. Gulnet trepanel kan gjøres lysere med enkle midler og et minimum av arbeidsinnsats, uten å gjemme trestrukturen bak maling. Da Tina ble enke i fjor kjøpte hun et nytt hus fordi alt i det gamle huset minnet henne om mannen.


Med et vakkert 1-stavsgulv fra SAGA Parkett og Smartpanel på vegg så har hun nå fått et helt nytt hjem. Det kan være tradisjonelt trepanel , dekorative brystpanel eller små diskrete paneler langs gulvet, kun litt høyere enn fotlister. Langs gulvet har vi fotlister, gulvlister eller sokkellister. Uansett navn, handler det om trelister som sitter nederst på veggen langs gulvet, der de dekker et eventuelt mellomrom mellom gulv og vegg. Hvordan male trepanel (Ubehandlet) Denne bruksanvisningen gjelder for ny panel som akkurat er satt opp.


Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her.

Panelen monteres direkte på eksisterende vegg og er derfor meget velegnet til renovering. Stående panel skal først monteres på hjørner som vender utover, når slike finnes. Dekorplaten leveres i profilene Perle og Skygge, i fargen Bomull. Ellers begynner man i hjørner som vender innover. Overflatebehandling av trepanel er beskrevet i Byggdetaljer 543.


For å lese mer må du logge inn eller kjøpe tilgang. Interiør panelplate i MDF med Perlestaff-profil for montering på eksisterende vegg eller direkte på stenderverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg