fredag 16. desember 2016

Keramikk leire

Keramikk har mange anvendelsesområder, og det skilles særlig mellom keramikk med og uten leire. Foruten industriell produksjon av keramikk (type porselen, annet finservice), og teknologisk keramikk , finnes det mange små verksteder rundt om i Norge (og verden) hvor det produseres gjenstander av leirebasert keramikk. Ellefsen AS lagerfører et bredt utvalg leiresorter som vi mener skal dekke de fleste behov innen industri, skole, pottemakeri og hobbybruk. De fleste av våre leirer er renset og vakuumbehandlet.


Dette gir homogene leirer med høy kvalitet hvor kunden slipper overraskende urenheter som skaper problemer. Keramikk er en fellesbetegnelse for produkter framstilt av masser som inneholder leire eller leirelignende materialer, og som er gjort holdbare ved brenning.

Som råstoff brukes leire og kaolin og i tillegg en rekke naturlige eller raffinerte mineraler og et stort antall kjemikalier, særlig metalloksider. Det er mange handteringer og prosesser underveis som må skje til rett tid i forhold til tørking. Alt må brennes to ganger i keramikkovn. Nederst på denne sida vises mer av prosessen. Kreamikk interessert?


Da er du kommet til riktig ste for på Keramikk. Jeg må skape for å leve. Båtene mine synker aldri.

Fuglene faller ikke ned. Midt i et kaos har jeg funnet en fred. Fargen er grå både i el-ovn og gass-ovn. Anbefalt brenningstemp. Plastsekk med 1kg.


Embla Keramikk er et verkstedfelleskap i Oslo sentrum med stor butikk på gateplan. Vi er et aktivt verksted som i tillegg til egenproduksjon arrangerer kurs og workshops. Vi demonstrerer jevnlig ulike brenneteknikker på gaten utenfor butikken i Hegdehaugsveien. Det er selvsagt også mulig å ta kontakt med oss for å bestille papirutgave av katalogen.


Vennligst oppgi e-postadresse og telefonnummer du kan nåes ved bestilling, slik at vi kan få tak i deg dersom noe er uklart. Vi i Alt for Keramikk AS har i snart år forhandlet råvarer og utstyr for keramikk og glass i Norge. Vårt mål er å gi personlig service og hurtig levering til både nye og gamle kunder. Det at vi samarbeider med større aktører, gjør at vi også sikrer et godt vareutvalg og fornuftige priser.


Keramikkurs fra Liv i leire Keramikkverksted med plass til deg! For å jobbe med leire må man ha en god porsjon med tålmodighet, det er ingen snarveier til et ferdig produkt. Normalt behøver emnene å tørke opptil en uke, deretter skal det gå igjennom to – tre brenninger, hvert eneste lille produkt blir tatt særlig godt hånd om for at resultatet skal bli så bra som mulig. Keramikk , er morsomt, med det tar tid å lære, og snart nok du har ferdigheter til å fullføre ditt eget prosjekt fra grunnen i en stil du fullt ser og setter pris på.


Begitning er flytende leire med farge som påføres mens leira er fuktig.

Teknikken krever at keramikeren er lett på håndå, ellers er det lett å blande underlagsleira med de fargene som legges på. All keramikk må råbrennes for å tåle glasering. Leire er et plastisk materiale som har blitt brukt i tusenvis av år. Du kan forme den med hendene eller ulike verktøy mens den er våt. Når den er tørket og brent, blir den til keramikk.


Leire blir vanligvis brukt til å lage bruksgjenstander, men man kan også lage skulpturer og annen kunst. Grå lufttørkende leire for både barn og voksne. Leiren er lett å forme og sprekker ikke. Kan lakkeres eller males med hobbymaling eller lignende etter tørking. Leire består av leirmineral som kan bestemmes ved røntgendiffraksjon (XRD).


Kvikkleiren er grunnen til leirskred. Leire brukes blant annet til å lage keramikk og tegl. Den eldste figuren som er funnet er en leirefigur kalt Venus fra Dolní Věstonice.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg