tirsdag 27. desember 2016

Planlegge hage

Planlegge hage

Skal du bygge, rehabilitere eller pusse opp? Nå har vi gode tilbud på fagbøker fra SINTEF. Se vårt utvalg og kjøp i dag.


Planlegge hage

Det samme prinsippet gjelder egentlig også når du skal planlegge hagen. Det er veldig greit å vite på forhånd hvor store mengder du trenger av det ene og det andre, hvis ikke blir det fort for lite av noe og for mye av noe annet. Dette kan du unngå ved å lage en tegning eller hageplan med riktige mål. En vakker hage er selve smykket rundt huset.


Når tomten blir grønn og frodig gjør det ikke bare noe helt spesielt med miljøet, det skaper også en hjemmekoselig og varm stemning utenfor hjemmet. Mange ønsker å realisere hagedrømmen, men frykten for ikke å ha grønne nok fingre, eller at man tror man har for liten plass på tomten, setter ofte en stopper for gjennomføringen. Derfor bør du begynne å planlegge hagen så snart tomta er kjøpt. I første omgang handler det om å plassere huset riktig i forhold til sol- og vindforhold. Så må du begynne å tenke på hva slags hage du har lyst på.


Før du går i gang med å planlegge uterommet, bør du tenke nøye gjennom tomtens potensiale, forklarer Ellen H. Schumann, markedsansvarlig i Asak miljøstein. Hun påpeker at solforhol vær og vind er faktorer det er viktig å ta hensyn til i planleggingsfasen. Finn ut av hva du ønsker deg og hva det er realistisk å få til på. For hvem ønsker seg ikke en representativ og bugnende hage med et fargerikt blomsterflor som en ramme rundt sommerens uteaktiviteter?


Det er hyggelig at hageinteresserte kommer til oss når de trenger hjelp til å opparbeide en bra hage , sier gartner og landskapsarkitekt Gro Jørgensen. Jeg tilnærmer meg hver hage med begeistring, intuisjon og henblikk på detaljer i samspill med bruk av klassisk design og sterke elementer. Mitt fokus er å skape magi for deg, uansett om hagen er liten eller stor. Planlegg hagen din i dag!


Garden er en enkel og kreativ online-applikasjon som du kan tegne og planlegge. Bruk et kalkerpapir eller annet gjennomsiktig papir når du skisser. Da vi tok vår utdannelse i England var det mye fokus på fliser og støpte dekker. Dette er fint, men gir oss ofte problemer i Norge. Når man etablerer en hage i Norge skal man huske på at vi har mye frost og telehiv i mesteparten av landet.


Man sparer seg for mye bekymring ved å velge belegningsstein og heller. Og uansett hvor stor hage , må du antagelig kompromisse litt med hva hagen skal inneholde. Det er ikke sikkert det funker så godt med fotballbane ved siden av kjøkkenhagen, for å ta et eksempel.


TIPS: Det finnes flere nettverktøy for deg som ønsker å designe din egen hage. Her er noen vi anbefaler. Når mørket slår inn, slår denne seg på. Drives ene og alene på solcelle.


Med sver og er derfor egnet også på tykke grener. Vi avslutter med å planlegge en hage - steg for steg - slik at du får praktisert alle kunnskapene fra de tidligere modulene. I tillegg får du bonuser i form av smarte tips som du kan bruke i din hage for å skape det lille ekstra.


Planlegge hage

Ingen hage er komplett uten planter, enten i krukker og kar eller store frodig bed. Analysen er tegnet av meg. Har du nybygd hus og skal. Besøk GARDENA Garden Life for å få inspirerende ideer og tips til drømmehagen. Det er bare noen av spørsmålene omkring hage og uteområder.


Du kan kjøpe hjelp Akkurat som det ikke trenger å koste skjorta å få eksperthjelp til interiøret, kan også en hageekspert være løsningen for planleggingen av hagen. Fortvil ikke om du siter med å få hagen slik du vil ha den, det finnes nemlig hjelp å få. Dataprogram for å tegne og planlegge hage ? Jeg vet det finnes slike programmer, og at noen av dem er gratis. Utsyn til grønt anses i miljøpsykologien for å være en universell positiv kvalitet. Størrelsen på balkongen er med andre ord ikke det viktigste.


Utsikt og lysforhold har vel så mye å si. Under har Bonytt fått tre eksperter til å fortelle hva som kjennetegner et godt uterom. Gartneren hos Kan Hage holder til på Kolbotn i Oppegård kommune. Kan Hage tilbyr gartnertjenester i Oslo med omegn og Follo (Frogn, Ås, Ski, Vestby, Enebakk, Nesodden og Oppegård), Asker og Bærum. Spesialområde er fortrinnsvis private hager og grøntområder hos bedrifter og sameier.


Mitt hovedarbeidsområde er Oslo, Asker og Bærum. Jeg drar helst til kunden, da føler jeg at de får mest valuta for pengene. Jeg har tidligere skrevet om, men ikke systematisk satt opp en liste slik som her. Det første en skal spørre seg selv når en anlegger en h.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg