onsdag 6. februar 2019

Kreative matpakker

Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Topp med gule og sorte sesamfrø. Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten.


Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch.

Denne oppskriften passer til små eller store matmuffins. Sunn OG kreativ matpakke. Høres det uoppnåelig ut?


Her er sunne forslag og mer enn oppskrifter på nistemat enten det er i matpakke eller i matboks, til voksne eller barn, til skolemat eller jobblunsj. Mange gode tips til matpakker uten brød! Her er våre favoritter - til inspirasjon.


Matpakker kan både være enkelt og godt, eller mer avansert. Brød med ost og skinke er nok en av matpakkefavorittene.

Sånn lager du (!) kreative og sunne matpakker. Kreative og kjappe, sunne og grønne. Oppskrifter på gode, sunne og kreative matpakker for barn er det lite av. Juryen besto av kostholdsgruppa og helsesøstrene ved hver skole.


Matpakkene ble fristende, kreative og fargerike, sier hun. De fikk en vanskelig, men velsmakende jobb. Vinneren ble til slutt gruppe fire på Preståsen skole. Gruppa besto av Mina, Kathleene, Maira og Hanna. De lagde en sunn og god matpakke.


Forslag til kreative matpakker. Uansett om du går på skole eller jobber er det alltid billigere å lage seg en matpakke. Jo mer variert og spennende matpakke du lager, jo større er sannsynligheten for at du faktisk spiser det du har tatt me og slipper bruke penger på noe annet mer fristende.


Legg igjen en kommentar. Jentungens matpakke besto av polarbrød med ost og skinke, en babybel hvitost, farget paprika og pølser som var tredd. Men å lage spennande, næringsrike og varierte matpakker trenger ikkje vere så vanskelig, og eg kan garantere deg at du gleder deg litt ekstra til lunsj #128578; I dette innlegget har eg samla forslag til sunne, enkle tips til kva man kan ta med seg i matpakken. De bør heller vise til eksempler på enkle, gode og næringsrike matpakker og forklare at dette er tilstrekkelig og ønskelig, sier hun.


FOTO: Privat Vis mer.

Hun er enig i at barnehager og skoler kan ha noen retningslinjer i forhold til medbrakt mat, men mener at det må skje uten at de opptrer som et strengt matpakkepoliti. Det gjelder å lage sunne matpakker som metter og som gir et jevnt og stabilt blodsukker. Noen sverger til den samme matpakken dag etter dag, mens andre trenger variasjon for en god lunsjopplevelse. Morgenen er gjerne travel med liten tid til å lage kreative og varierte matpakker , om det skal lages til én eller til hele familien.


Men med noen kreative triks – og helt uten fancy ingredienser eller dyrt utstyr – kan du lage en spektakulær matboks som barna vil glede seg til å fiske opp av sekken. Dette går nesten like raskt som å varme et middagsglass i mikroen. I fjor ble nemlig skolen deres kåret til vinner av Matpakkeuka, som hvert år arrangeres av Sosial- og helsedirektoratet. Svett ost er det verste jeg vet.


Det ser mye bedre ut hjemme enn når du kommer på skolen, sier Maren Lome (13). Jeg koser meg veldig med å lage ekstra gode matpakker til barna, men da gjør jeg det fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må. Noen ganger gjør jeg det litt fancy: Her har jeg rester av lompetoast og en deilig grov eplemuffins med bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg