fredag 15. februar 2019

Kanadisk sedertre

Kanadisk sedertre

Da er terrassegulv fra Moelven i kanadisk sedertre det riktige valget. I tillegg er det helt vedlikeholdsfritt samt at sedertre terrassegulv skaper et eksklusivt utseende til ditt hjem. Kanadisk sedertre fra Moelven er motstandsdyktig mot all. Det ser rett og slett fantastisk ut.


Vi har veldig bra pris på dette gulvet i. Rødt sedertre (red cedar) har blitt en stadig mer vanlig tresort i Norge og brukes både på terrasser og til kledning. Få de lekreste kledninger eller innvendige paneler i sedertre. Originalproduktene benyttes til fasadeprofiler, terrassebord og takkledning.


Vi leverer Sedertre , Malmfuru og Termofuru direkte til deg. Uansett om det er privat eller bedrift. Dette er et prosjektsamarbeid mellom Moelven og Sedertre AS. Sedertre kan stå ubehandet og har en lang leveti det kommer rask en stabil sølvgrå patina på overflaten.


Moelven anbefaler syrefaste skruer til montering av sedertre. All tre som står ubehandlet patineres, det vil si at den grånes når solens UV-stråler bleker det ytterste trefiberskiktet. Navnet snakker for seg selv, eksklusiv kanadisk røde cedar spa for de som vet hva en eksepsjonell kvalitet og stil betyr. Bare se på nyanser av sedertre , du kan umiddelbart se forskjellen fra andre tretyper.


Sedertreets lave densitet har dessuten svært gode varmeisolerende egenskaper. En nett og praktisk kano som er lett av vekt (kg.) og således greit håndterbar. Han forteller at nordmenn begynner å få opp øynene for sedertre , som inntil for bare noen år siden har vært en relativt uvanlig tresort å se i norske bygninger. På grunn av treets parfymerte sevjevekst og motstandsdyktighet mot fuktighet og forråtnelse, har det vært svært viktig både som skipstømmer og i trearbeider. I oldtidens Egypt hentet faraoene sedertre i dagens Libanon til bygging av skip og andre konstruksjoner.


Adirondack-stolen er bygget i canadisk rødt sedertre som har helt unike egenskaper og passer perfekt for hagemøbler. Tresorten er svært lett i vekt, noe som gjør disse store kraftige stolene enkle å håndtere. Sedertre inneholder en olje som gjør de ekstremt motstandsdyktig mot sopp og råte. Spektakulær vertikaldelt tomannsbolig med panoramautsikt.


Her ble det benyttet kledning i kanadisk sedertre i tre ulike bredder, tilfeldig lagt. Spesiallagde trapper med store glassflater og vannbåren varme fra energibrønn, samt kjøkken fra Kvänum og eksklusive innerdører i eik. Hele huset fikk en helt ny planløsning, utvendig ble huset pusset og malt. Huset fikk montert kanadisk cedertre i form av smale liggende bord som utsmykning på deler av bygningen. Etterisolert fra innsiden.


Innvendig er det nye tak, gulv og vegger. Nye Bø barneskole i Hå kommune på Jæren har fasader i kanadisk sedertre. En vedlikeholdsvennlig løsning som bare blir finere med årene. Her er vinduene smale og lave, og en bøkehekk skaper beskyttelse for beboerne og er velkomstkomité for besøkende. Er det noen som har erfaring med priser og bruk av sibirsk lerk eller sedertre ? Og er det så vedlikeholdsfritt som alle skal ha det til?


DEt er veldig fint på riktig type hus, men synes det er vanskelig å oppdrive priser. Blir, det feks dobbelt så dyrt som vanlig kledning? Siden deter mindre vanlig er det kanskje også mye variabel.


Sedertre ble brukt som bygningsmateriale til både hus og båter av urbefolkningen nordvest i Nord-Amerika, fra Oregon til Alaska.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg