onsdag 28. februar 2018

Maling av takplater

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Velkommen til Kensaq.


Maling av takplater

Finn maling av takplater i dag! Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! Plastbelagte eller foliebelagte takplater (Tak-ess og lignende) kan overmales med godt resultat. Det er dog viktig å gjøre godt rent først, og å male første strøk med en maling med bedre vedheft enn det vanlig takmaling har.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male, drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen. Så begynner vi å male kantene.


Maling av takplater

Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten. Malte og lakkerte takplater grunnes for god heft før de males. Plater belagt med plast- eller vinylfolie grunnes med sperregrunn. Pusset tak uten skader males med en takmatt maling.


For riss og sprekker i murte tak gjelder det samme som for platetak. Huntonit ferdigmalte panel- og takplater er behandlet med hele strøk maling og lag med lakk. Disse nydelige takplatene produseres i Norge av de reneste råvarer, uten kunstige tilsetningsstoffer.


Maling av takplater

Panelplatene med trefiberkjerne er eneste malte panelplate anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Heldigvis ordentlig rengjøring og male galvanisert stål vil holde metallet fra seg ned. Fagfolk benytter tre forskjellige metoder når du søker korrosjonsbeskyttelse på stål: spray maling , hånd maleri og pulverlakkering. Før en dråpe maling påføres i noen form, må hver ståloverflaten være skikkelig rengjort. Velg maling og farge Det finnes ulike typer maling til ulike tak.


Spør butikkpersonalet, så får du hjelp med å velge riktig maling. De kan også hjelpe deg med å velge rull. Det er vanligst å male taket hvitt med en helmatt maling. Antikk tak er en rullemalt plate som kommer i fargen Hvit, mens Brilliant tak er kostemalt og kommer i fargen Klassisk Hvit.


Maling av takplater

Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Fjern løs maling med en skrape eller en sparkel. Slip deretter ujevnheter og kanter.


Hvis taket er meget skittent må det vaskes grundig. Når du jobber med tak, bruk beskyttelsesbriller for å unngå å få puss i øynene. Rengjør taket med en svamp og vann.


Bruk salmiakk eller kraftvask. Det oppnås lettest ved å bruke helmatte malinger. Start å male der lysinngangen er størst. Umalte flekker og skjolder sees best hvis du ser mot lysretningen.


Ikke mal større felter enn ca. Michelsen mener vi særlig kunne blitt flinkere til å holde taket fritt for mose, og vedlikeholde det med jevne mellomrom. Mose er et tegn på at taket ikke har blitt rengjort på lenge.


En annen ting med slike takplater er at snøen sklir av. Det kan være veldig greit på både uthus og bolig, men for eksempel på en barnehage vil det da være ekstra krav til snøfangere eller andre tiltak, forteller Gåsbakk. Bjørn-Fredrik Johanssen er daglig leder i NorTekk, som fører er rekke ulike takplater. Vi sprøytemaler med oppvarmet maling.


Når malingen er oppvarmet, kan vi male uten å søle, selv når det blåser litt, sier Enger. Mose gjør også takstein mer mottakelig for gjennomtrengning av fukt. Foto: Ronny Enger Vis mer. Men takfornying er langt mer enn å male.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Montering av takplater. Du kan helt klart montere takplater selv.


På skur, uthus og utestuer er det veldig enkelt. Hvitmalte takplater i trefiber fra Huntonit. Platene er behandlet med strøk maling og strøk lakk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg